Foglalás
Bezár

Végre itt a farsang és a karnevál szezon!

Amit a farsangról tudni érdemes. Az idei évben január 6-án, vízkeresztkor kezdődött a farsang időszaka, és egészen húshagyókeddig tart. Ez a színes, vidám, ünnepséggel teli télbúcsúztató valójában semmilyen keresztény ünnephez nem köthető, sokkal inkább néphagyományokra épül.

A régi időkben a párválasztás ideje volt ez, a legények bálokat szerveztek, a leányok pedig virágcsokrokkal kedveskedtek a kiszemelt férfiaknak. A férfiak farsangvasárnapkor a kalapjukra tűzték a virágot, ezzel nyilvánosságra hozva a szerelmi kapcsolatot.
Azonban ennél sokkal ismertebb hagyomány, hogy színes jelmezekbe bújva, zajos ünnepséggel próbáljuk elüldözni a telet.
Az álarcosbálok színpompás forgataga senki számára nem idegen, még napjainkban is igen különleges eseménynek számít. A gyermekek részére felejthetetlen élmény bármelyik jelmezverseny, vagy farsangi buli, de számos rendezvény elérhető felnőttek számára, elegáns báli ruhákkal és a legkülönlegesebb álarcokkal.

Mi jut eszünkbe elsőre a farsang említésekor?


Mivel napjainkban a párválasztáshoz nincs szükségünk virággal tűzdelt kalapokra, így sokkal nagyobb szerepet kap gyermekeink jelmezének kiválasztása és elkészítése, és a szalagos fánk mindent átjáró illata.
Ne feledkezzünk meg a torkos csütörtökről, amikor a hagyomány szerint minden tartalmas ételt el kell fogyasztani a nagyböjt előtt. Manapság rengeteg étterem, vendéglátóegység és szálloda részt
vesz ebben a programban, ilyenkor kedvezményesen ehetünk a legkülönlegesebb menüvariációkból. Ezzel a tradíció újraéledt, és a farsangi élmény igazi lakomákkal válik teljessé.
Leghíresebb hagyományunk a mohácsi busójárás, mely farsangvasárnap reggelén kezdődik. Az esemény a mai napig rengeteg turistát vonz, hiszen ez a program az UNESCO Emberiség Szellemiségi
Kulturális örökségek listáján szerepel. A felejthetetlen látványt biztosítják a jellegzetes faálarcok, és a birkabőrbe bújt felvonulók, akik riogatják a járókelőket. Az este máglyagyújtással végződik, mely a felvonulás fénypontja. Ilyenkor a busók és vendégeik hangos zene kíséretében táncolják körbe a lángokat.

Miért érdemes szállodába látogatni farsangkor?


Egész évünk legszínesebb, legvidámabb időszaka a szállodáknak is rendkívüli lehetőséget nyújt a szórakoztatásra és ünneplésre.
Amíg színes jelmezeinkkel nem sikerül végleg elkergetni a telet, az étterem melegében élvezhetjük az ízletes lakomákat, ahol mindig elegendő fánk vár a vendégekre. Azonban, hogy a hideget végleg
elűzzük, ki kell venni részünket a farsangi teendőkből!

Készíts farsangi álarcot gyermekeiddel együtt, sőt akár jelmezt is. Oszd meg velünk kedvenc jelmezeid, adj ötletet másnak is. Élvezd a nyüzsgést, a színek kavalkádját, a lakomát!
Mindenkit bátorítunk rá, hogy a farsang ideje alatt merjen jelmezben, vagy álarcban érkezni. Öltöztesd magadat és gyermeked is színes jelmezbe, vagy egy elegáns báli ruhába, egy díszes
maszkkal kiegészítve. Garantáljuk, hogy felejthetetlen élmény lesz így végig vonulni szállodánk folyosóin! És ha elfáradtál, a csak dobd a jelmezed a szobába, és irány a pihentető wellness!

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!