Foglalás
Bezár

Állandó programok, gyerekanimáció

Lelkes animátoraink naponta több órányi vidám, sportos, kalandos, kreatív programot szerveznek és bonyolítanak az év minden napján: babaúszás, babamasszázs, mini chef, szombat esténként minidisco, korosztályonkénti tematikus kézműves foglalkozások.

Farsangi hét az Oxigén Family Hotelben


2023.01.30.-2023.02.05.
  • Egész héten álarc-, bohóc-, fejdísz-, lampion- és vicces szemüveg készítés várja kicsiket és nagyokat!
  • Délutáni programjainkat is érdemes látogatni, mert csillámtetoválás, fánk szépségverseny, farsangi kincskeresés, farsangi kvízjátékok, ügyességi vetélkedő, Páfrány kedvenc vetélkedője, aquafitness, mese jóga is a repertoár részét képezi.
  • Esti bulit se hagyják ki, mert jelmezes mini disco-ban is lehet ropni február 4-én szombaton.


Állandó gyermekprogramjainkMini Chef: A gyerekek minden nap 16 órától elkészíthetik saját uzsonnájukat animátoraink segítségével.

Babaúszás: mozgásfejlesztő hatású program 3hónapos kortól 2 éves korig. A vízben a gerincet tehermentesítjük és erősíthetjük a babák izomzatát, ezáltal a kúszáshoz, mászáshoz, majd később a járáshoz használt izomcsoportokat edzhetjük. Javíthatjuk a mozgásszervi rendellenességeket, a tartáshibák megelőzésének legjobb módszere lehet. Pozitív élettani hatásai közé tartozik még a szív és keringési rendszer fejlesztése valamint az immunrendszer erősítése. Allergiás, asztmatikus betegségek is megelőzhetőek a segítségével.

Mini aromaszauna program: a gyermekek is kapnak egy kis ízelítőt a felnőttek világából. 13.00-17.00 között használható, akár már néhány hónapos kortól. A babaszauna – bár csupán 36 C - erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a felső légúti megbetegedéseket. Jótékony hatása van a hurutos, náthás időszakokban. Nagyszerű élmény a mamának és a babának is a kellemes langyos környezetben néhány pihentető percet eltölteni.

Babamasszázs: a masszázs jótékony hatásai mellett a finoman gondoskodó érintések erősítik a gyermek és a szülők közötti kötődést. Tanuld meg a mozdulatokat animátorainktól! A masszázs olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni. A babamasszázs a fizikálisan kifejtett előnyein keresztül stimulálja a bőrt, a légző- és keringési rendszert, a nyirokkeringési rendszert, javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzékszervek és az izomrendszer fejlődését. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb.

Kézműveskedés: a Dínó játszóházban kézműves foglalkozást tartunk a gyermekeknek az éppen aktuális (tavaszi, húsvéti, adventi, karácsonyi, nyári) témára építve gyermekfelügyelettel.

Vezetett kalandpályás foglalkozás: képzett animátoraink felügyelik és viszik végig a pályán a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A kalandpark időszakosan üzemel (októbertől márciusig, illetve, ha az időjárás megengedi.

Mese–délután: meseolvasás, mesenézés, a hallott mese lerajzolása.

Csiri-biri torna: Fergeteges játékos fejlesztő torna gyerkőcöknek! Hurrá baba-buli van! 1 és 3 éves kor közötti gyerekek számára felhőtlen szórakozás és egészséges testmozgás együtt.

Kerekecske- gombocska: Mondókázós foglalkozás 0-4 éveseknek. Kerekítsünk jókedvet picurka babáinknak, kisgyerekeinknek, ölbeli játékos mondókákkal, dalocskákkal, apró rugózó, billegő, tipegő mozdulatokkal, hiszen az élet első éveiben az önfeledt közös játék és cirókázás, érzelmi biztonságot nyújtanak. A kisgyermekek számára a világ anyukájuk ölében és a közös játékban kerekedik ki első ízben.

Kincskeresés: tematikus program alapján ügyességi és játékos feladatokkal csalunk mosolyt a gyerkőcök arcára.

Aquafitness: Az aqua fitness vízben végzett aerobik gyakorlatokból áll, ízületvédő hatását a víz felhajtóerejének köszönheti. A gyerekek különösen rajonganak ezért a vízi játékért.

Állandó felnőtt programjainkHikungA chikung egy gyűjtőfogalom, amit a kínai egészségmegőrző gyakorlatok széles körére használunk. A chi energiát, életerőt jelent, a kung pedig művelést, gyakorlást.

Többlet chi halmozódik fel ott, ahol arra nincs is szükség. Ez olyan, mint amikor egy folyót eltorlaszolunk és a víz elönti a környéket. A test más részei nem kapnak elegendő chit. Ez ahhoz hasonlítható, mint amikor a gát másik oldalán kiszárad a folyó medre és elpusztul az élővilága.

A chikung gyakorlatok megszüntetik az energia gátjait és megnövelik a chi áramlását a testünkben. Ha a chi szabadon folyik, akkor ez az energia gyógyít és helyreállítja szervezetünk egyensúlyát. 8 álló és 8 ülő gyakorlatból áll, lassú mozdulatok, hangsúlyos a légzés jellemzik: belégzésnél feszítünk, kilégzésnél elernyesztünk. A lényeg az, hogy megtaláljuk önmagunkan a harmóniát. Reggeli gyakorlás után egész nap felfrissültek leszünk, izmaink ellazulnak a feszültségektől, boldogabbnak, kiegyensúlyozottabnak érezzük magunkat. Időseknek kifejezetten ajánljuk, mert a mozdulatsor nem nehéz, lassú és könnyen tanulható.

Tibeti hangtál meditációA Tibeti hangtál meditáció során kényelmesen háton fekszünk a kilégzésre koncentrálva, nem ragaszkodunk a gondolatokhoz. Ezáltal az elme lecsendesedik, a tudat megnyugszik, nem csapong. Ez egyfajta lelki-szellemi megtisztulás. Reggeli gyakorlás esetén könnyedebb, lazább lesz a napunk, koncentráltabbak, mégis nyugodtabbak leszünk. Esti gyakorlás esetén nyugodtabban alszunk, reggel könnyedén, frissen kelünk még kevés alvás esetén is. Rendszeres gyakorlással nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz az életünk, könnyebben vesszük a problémákat, valamint koncentráltabbak leszünk a munkánkban is.

Aqua fitnessAz aqua fitness vízben végzett aerobik gyakorlatokból áll, ízületvédő hatását a víz felhajtóerejének köszönheti.

Japán teakóstolásA teakóstolás évszázados hagyományokkal rendelkező japán szokás, egy különleges módja a társasági együttlétnek. Egy régi hagyományból kiindulva egy bizonyos Murata Dzsuko (1423-1502) alakította ki a teaivás szabályait, amely ma csanoju néven ismeretes. Célja a lélek megtisztítása és egy útmutatás a természettel való egyesüléshez. A teakóstolás az egyszerűségben a valódi szépség keresése.

A Japánban elterjedt kulturális értékű tradíciónak a rejtelmeibe kóstolhatnak bele a vendégek, ismerkedhetnek meg ezen alkalmakkor a teakóstolás kialakulásával és az arra jellemző főbb mozzanatokkal eredeti japán teafüvekből készített teakóstolóval egybekötve. A kívülálló számára a teaszertartás az első pillanatban nehézkesnek és túlzónak tűnhet. Pedig a valóságban ez csak a cselekvéseknek az utolsó mozzanatig kifinomult összehangolása, mely a beavatottak számára mennyei élvezet rejthet.

Helyi termékek vásáraVendégeink a lobbyban vásárolhatnak kézzel készített ékszereket, ajándéktárgyakat és házi készítésű lekvárokat.