Foglalás
Bezár

Évszázados múlt

Noszvaj az ország egyik legtisztább levegőjű települése, kedvelt a gasztro-kalandorok körében, hatalmas idegenforgalmi jelentőséggel bír. Az Eger mellett fekvő Noszvajt eredetileg olasz telepesek alapították. Neve is innen ered, hiszen latinul azt jelenti: A mi falunk.

Noszvaj hangulata



Hogy miben rejlik Noszvaj hangulata? Sokan a híres kaptárköveknek tulajdonítják a falu varázsát, úgy gondolják, a Föld energiája tükröződik bennük. Mi hiszünk benne, hogy az ország egyik legtisztább levegőjű településén a különleges klíma vagy a számos természeti kincs mellett az Oxigén élmény és vendégszeretetünk vonzza hozzánk a vendégeinket évről évre.

Galassy család



Bababarát wellness hotelünk története az 1900-as évek előtt kezdődött, amikor Steinhauser Berta összeházasodott Galassy Gyula hadvezérrel. Korábbi lakhelyük, a noszvaji De la Motte kastély közelében, feltehetően 1901-1904. között építették meg a Berta-majort (Galassy kúriát), az akkori korszerű gazdaságuk központját, amely ma szállodánk épülete.

Folyamatosan nagy gondot fordítottak a kastély környezetének rendezésére. Galassy gróf szívesen utazgatott a világ távoli helyein, kelet-ázsiai körútjairól magával hozta a fürdőzés, a meditáció és a különleges japán wellness - ZEN Spa - élményt is. A birtokon egy tavat hozott létre kis hidakkal és fürdőházzal, mely feltehetően a hotel jelenlegi ZEN Spa-jának területén állt.

A XX. század második felében vállalati üdülő, majd szálló működött az épületben. Az átalakítások után, 2012 júniusától a mai kor igényeinek megfelelő négycsillagos gyermek- és bababarát wellness hotel várja a pihenni vágyó családokat számos felejthetetlen élménnyel, kültéri és beltéri programokkal.

Gasztronómia, szőlőtermesztés és borászat



A településen már nagyon régóta kiemelkedő szerep jutott a szőlőtermesztésnek és a borászatnak. A szálloda épületének szomszédságában található az egykori uradalmi pince, a mai Thummerer Pince. Történetét több, mint négyezer négyzetméternyi területen vésték kőbe. A járatok falát sajátos mikroklímát teremtő nemespenész vastag bársonya borítja.

Ha szeretne kipróbálni egy valóban történelmi jelentőségű bort, szállodánk De la Motte éttermében vagy Family Bárunkban megteheti.

Családi legenda



Egy titkos legenda szerint Berta Asszony, a Galassy kúria egykori névadója esténként körbesétálta az épületet, beszélgetett a fákkal és bokrokkal, megszedte kedvenc virágait. Ettől a gondoskodástól a növények szinte megteltek élettel és a természet zöldellően megfiatalodott.

Sétáljanak végig Önök is az Oxigén Family Hotel*** erdei wellness hotel kertjében azon az úton, ahol egykor Berta asszony is tette, és tapasztalják meg, ahogy a természet viszonozza a figyelmüket.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!