Foglalás
Bezár

Hamarosan itt a húsvét, készülődjünk együtt!

Az első gondolataink között lehet ilyenkor, hogy végre egy hosszú hétvége elé nézünk. Örömünket beárnyékolhatja a teendők listája. Érkezik a tavaszi nagytakarítás. Mit hoz a nyuszi a gyerekeknek? Rohanni kell bevásárolni, hiszen minden zárva lesz! – Nekünk van jobb ötletünk! Bízd ránk a szervezést, válaszd a pihenést az ünnepek idejére!

Mit ünneplünk húsvétkor?


A húsvét a keresztény vallás legnagyobb ünnepe, a nagyböjt lezárásának, és Jézus feltámadásának napja. Ugyanakkor, ha eltekintünk a vallástól sok embernek az igazi tavasz eljövetelét jelzi ez az időszak, így biztosan mondhatjuk, hogy minden ember életében fontos ez az ünnep.

Húsvéti hagyományok


Hagyományaink talán még fontosabbak számunkra, különösen, ha gyermekeinkről van szó. Minden fiúk izgatottan várják a locsolkodást, szebbnél szebb, vagy éppen vicces locsolóversekkel készülve. A lányok lelkesen várják locsolóikat, vendégül látják és festett tojással kínálják őket. Ez talán a legismertebb tradíció, és valljuk be, ez manapság már békésebben zajlik, mint a régi időkben, amikor hideg kútvízzel locsolták a lányokat.
Vidéken még néhol mai napig előkerül az a bizonyos kútvízzel teli vödör, de javasoljuk, hogy a fiúknak készüljetek kis kölnisüveggel, így sokkal kellemesebb fogadtatásban lesz részük.
Napjainkban sokkal nagyobb szerepet kap maga a vendéglátás, mint a festett tojás. Ilyenkor mindig kerül az asztalra kalács, sonka és tojás, a gyerekeknek pedig elérhető már ezer és ezer féle különböző húsvéti csokoládé.
Míg szeretettel dekoráljuk lakásunkat barkával, és színes tojásokkal, ne feledkezzünk meg a legszórakoztatóbb játékról, a húsvéti tojáskeresésről! Egy kis kertben, vagy a házon belül is rengeteg kreatív rejtekhely létezik, ahová tojásokat, csokikat és apró meglepetéseket bújtathatunk el, ezzel felejthetetlen élményt nyújtva a kicsiknek.

Miért érdemes szállodában tölteni az ünnepi hétvégét?


Bár a húsvéthoz köthetőek talán a magyar népszokások legvidámabb hagyományai, ez mind rengeteg készülődést igényel. Látogasson el gyermekbarát szállodánkba, ahol animátoraink gondoskodnak a locsolkodásról és a tojáskeresésről. Szállodánk hatalmas, erdőszéli parkkal és játszótérrel rendelkezik, így garantáltan egész napos elfoglaltságot kínálunk a kicsiknek. A szülők élvezhetik a nyugodt wellness pillanatokat, amíg a kifáradt gyermekek visszaérkeznek.
Akkor sincsen semmi gond, ha a kicsiknek éppen nincs kedve az ünnepi programon részt venni. Gyerekmedence, beltéri játszóház, délutáni túró rudi falatozás, és vacsoránál gyermekmenü várja őket.
Bízd ránk a felelősséget, mi mindenre gondolunk. Éttermünk elkészíti a legkülönlegesebb húsvéti fogásokat, a gyermekek biztonságos környezetben, szabadon játszhatnak reggeltől estig, és neked semmi teendőd nincs, csak élvezni a szálloda által nyújtott pihentető szolgáltatásokat!

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!