5 egyszerű tipp, amivel megtaníthatod a gyermeknek, hogyan védekezzen az influenza és a nátha ellen!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Védekezés az influenza és a nátha ellen


Ha te sem szívesen engeded a lurkót más gyermekek közé azokban az időkben, amikor könnyebben terjednek a járványok, akkor nem vagy egyedül. Nincs is rémisztőbb annál, mint amikor egy gyerek a pulóverébe törli az orrát, aztán tovább játszik a többiekkel. A gyerekek hajlamosak rengeteg baktériumot átaggatni egymásra – természetesen nem szándékosan – de ha időben megtanítod sajátodat arra, hogy hogyan vigyázzon egészségére, akkor jelentősen csökkentheted annak a veszélyét, hogy valamit elkapjon. Csupán öt egyszerű dolgot kell megmutatnod nekik!
 

Tanítsd meg a gyerkőcnek, hogy hogyan kerülje el az influenzát!


Tegyék a szájuk elé a karjukat, amikor köhögnek

Tanítsd meg gyermekeidnek, hogy a könyökük belső részébe köhögjenek vagy tüsszentsenek. Ezzel töredékére csökkenthető a levegőben terjedő betegségek továbbadása. Ez a technika egyszerű, és még talán elég viccesnek is találják majd, hogy leutánozzák.

 

Pihenjenek eleget

A gyerekeknek több alvásra van szükségük, mint a felnőtteknek. Az 5-10 éves korosztálynak rendszeresen 10-11 órára, a fiatalabbaknak pedig még ennél is többre. Az alvás fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésének biztosításában, és segít a különböző betegségekből való kigyógyulásban is.

Ha egy gyerek influenzás, akkor több alvásra van szüksége. Ha csak meg van fázva, de épp olyan aktív, mint bármikor máskor, akkor is érdemes rávenni, hogy feküdjön le egy kicsit pihenni, még ha elaludni nem is fog közben. Ehhez a pihenéshez persze nyugodt körülményekre lesz szükség.

 

Tanítsd meg nekik, hogy néha muszáj otthon maradni

Fontos, hogy megértesd gyermekeiddel, hogy amikor betegeskednek, akkor sajnos muszáj későbbre halasztani a játszadozást, és otthon maradni. Ha betegen mennek el játszani más gyerekekkel pihenés helyett, akkor nehezebben épülnek majd fel, és másokra is átaggathatják betegségüket.

Mutass jó példát – magyarázd el nekik, hogy ha valakinek például jegye van a moziba, de nem tud elmenni, mert beteg, akkor milyen szép dolog másnak ajándékozni a jegyeket.

Találj ki velük közösen olyan játékokat, amelyekhez nem kell érintkezni egymással – meg fogsz lepődni, hogy milyen fantáziadúsak is tudnak lenni, ha játékról van szó!


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X