5 egyszerű tipp, amivel megtaníthatod a gyermeknek, hogyan védekezzen az influenza és a nátha ellen!

menu

Védekezés az influenza és a nátha ellen

Ha te sem szívesen engeded a lurkót más gyermekek közé azokban az időkben, amikor könnyebben terjednek a járványok, akkor nem vagy egyedül. Nincs is rémisztőbb annál, mint amikor egy gyerek a pulóverébe törli az orrát, aztán tovább játszik a többiekkel. A gyerekek hajlamosak rengeteg baktériumot átaggatni egymásra – természetesen nem szándékosan – de ha időben megtanítod sajátodat arra, hogy hogyan vigyázzon egészségére, akkor jelentősen csökkentheted annak a veszélyét, hogy valamit elkapjon. Csupán öt egyszerű dolgot kell megmutatnod nekik!
 

Tanítsd meg a gyerkőcnek, hogy hogyan kerülje el az influenzát!

Mossanak kezet gyakran

 

A felnőttek nagyon jól tudják, hogy a kézmosás rettenetesen fontos a különféle betegségek kivédésére. A gyerekek azonban saját maguktól nem fognak rászokni a rendszeres kézmosásra, vagy nagyon gyakran el fogják felejteni azt.

Mutasd meg tehát nekik, hogy hogyan is kell rendesen kezet mosni – meleg vízzel, szappannal, alaposan átdörzsölni mindkét kézfejet, majd jól leöblíteni, végül pedig szárazra törölni. Az egész mosás nem kell, hogy 10-20 másodpercnél több időt vegyen igénybe. Tipp: hogyan mérhet ki egyszerűen 10 másodpercet egy gyerek? A „Boldog szülinapot” dal egyszeri eléneklése nagyjából pont ennyi időt vesz igénybe!

Fontos azt is megtanítani nekik, hogy mikor mossák meg a kezeiket. Mosdóhasználat után, evés előtt, miután bejönnek kintről, orrfújás után, és amikor láthatóan koszosak a kezeik.

 

Baba- és gyermekbarát wellness hotelünkben pontosan tudjuk, hogy mire kell ügyelnünk ahhoz, hogy a nálunk töltött napok a gondtalan játékról és kikapcsolódásról szóljanak. Gyermekbarát szolgáltatásainkkal, gyermek all inclusive ellátásunkkal is a kicsik és a nagyobbak egészségét szolgáljuk! Foglalj nálunk szobát Te is, élvezzétek az ország egyik legtisztább levegőjű településének páratlan hangulatát!

 

Gyermekbarát vidéki wellness szálloda - Szobafoglalás


Csak a saját poharukból igyanak

 

A gyerekek gyakran osztják meg egymással, amiket esznek. Habár ez egy nagyon szép gesztus, a különböző betegségek számára tökéletes alkalmat biztosít a terjedésre.

Nem javasolt tehát arra ösztönözni a gyerekeket, hogy kóstolják meg egymás uzsonnáját, még akkor sem, ha mindenki egészséges. Éppen ellenkezőleg – meg kell mutatni nekik, hogy csak a saját evőeszközeiket, poharaikat, kulacsaikat, stb. használják. A szülők akár párban be is mutathatják ezt az egyszerűbb értelmezhetőség érdekében.

 

Tegyék a szájuk elé a karjukat, amikor köhögnek

 

Tanítsd meg gyermekeidnek, hogy a könyökük belső részébe köhögjenek vagy tüsszentsenek. Ezzel töredékére csökkenthető a levegőben terjedő betegségek továbbadása. Ez a technika egyszerű, és még talán elég viccesnek is találják majd, hogy leutánozzák.

 

Pihenjenek eleget

 

A gyerekeknek több alvásra van szükségük, mint a felnőtteknek. Az 5-10 éves korosztálynak rendszeresen 10-11 órára, a fiatalabbaknak pedig még ennél is többre. Az alvás fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésének biztosításában, és segít a különböző betegségekből való kigyógyulásban is.

Ha egy gyerek influenzás, akkor több alvásra van szüksége. Ha csak meg van fázva, de épp olyan aktív, mint bármikor máskor, akkor is érdemes rávenni, hogy feküdjön le egy kicsit pihenni, még ha elaludni nem is fog közben. Ehhez a pihenéshez persze nyugodt körülményekre lesz szükség.

 

Tanítsd meg nekik, hogy néha muszáj otthon maradni

 

Fontos, hogy megértesd gyermekeiddel, hogy amikor betegeskednek, akkor sajnos muszáj későbbre halasztani a játszadozást, és otthon maradni. Ha betegen mennek el játszani más gyerekekkel pihenés helyett, akkor nehezebben épülnek majd fel, és másokra is átaggathatják betegségüket.

Mutass jó példát – magyarázd el nekik, hogy ha valakinek például jegye van a moziba, de nem tud elmenni, mert beteg, akkor milyen szép dolog másnak ajándékozni a jegyeket.

Találj ki velük közösen olyan játékokat, amelyekhez nem kell érintkezni egymással – meg fogsz lepődni, hogy milyen fantáziadúsak is tudnak lenni, ha játékról van szó!
 Oxigén Hotel ajánlatai
 
Bolondos hetek
99900 Ft
 
Farsangra fel!
67915 Ft
 
Családi Valentin
59900 Ft
 
Apa a srácokkal
67900 Ft
 
Szülinap anya huncutkáival
67900 Ft
 
Szülinap apa huncutkáival
67900 Ft
 
Kerekecske-gombocska
79900 Ft
 
Varázslatos évszakok
79900 Ft
 
Tavaszi Levegő
79900 Ft
 
Anya szíve csücske
67900 Ft
 
Több, mint pancsi
79900 Ft
 
Csiri-biri babatorna
79900 Ft
 
Több generációs élménycsomag
 
Téli feltöltődés
69900 Ft
 
Hurrá, nyaralunk!
98900 Ft
 
Majális a Bükkben
109900 Ft
 
Pünkösdölés Noszvajon
129800 Ft
 
Bolondos Húsvét
139900 Ft
 
Március idusa
129000 Ft
 
Téli élmények
79900 Ft
 
Nyári előfoglalási akció
84830 Ft
Beszélgess Páfránnyal!
X