Összegyűjtöttük, mire érdemes odafigyelned, ha először mész vakációzni kisbabáddal!

menu

Vakációzás csecsemővel – hasznos tippek szülőknek


Sokan végtelenül idillinek képzelik el első nyaralásukat kisbabájukkal. Egy romantikus naplemente a vízparton kedveseddel, miközben gyermeketek csendben elalszik a hullámokat hallgatva? Végül is, ez működhet… egy filmben.

Hasznos tippek az első közös nyaraláshoz babával

Nem szeretnénk senkit sem megijeszteni – sőt! Az új családtaggal való első nyaralás egy igazán egyedi és felejthetetlen élmény lehet, méghozzá pozitív értelemben! Ehhez nincs más dolgod, mint megfogadni az alábbi tanácsokat!

 

A megfelelő szálláshely rettentően fontos

Egy kisbaba mellett az önellátás általában egyszerűbben kivitelezhető, mint a szállodai szobás opciók. Ez lehetővé teszi a szülők számára, hogy a gyerekek nyugodtan pihenhessenek a házban, míg a felnőttek kint szórakoznak a szabadban. Habár sokaknak nincs ínyére a gyerekbarát környezet, ha egy kisbaba is veletek tart az utazáson, akkor kifejezetten ajánlott ilyen jellegű helyeket megcélozni. Persze minden gyerekbarát helyen másmilyen formában és mértékben jelenik meg ez a tulajdonság, így érdemes elolvasni a szállás gyerekekre vonatkozó szabályzatát a webhelyen és emailben vagy telefonon érdeklődni minden megválaszolatlan kérdéseddel kapcsolatba.

 

Babák számára egy bababarát szállodában külön programlehetőségeket szerveznek, leggyakoribb a babaúszás, mondókázós foglalkozás, mozgásfejlesztő torna, babamasszázs, fejlesztő foglalkozások. Gyerekeknek  általában egy bizonyos téma köré csoportosítva terveznek programokat, ami lehet valamilyen aktuális esemény, vagy ünnep. A kézműves foglalkozások mellett kincskeresés, és egyéb izgalmas programok várják a kicsiket. A lényeg: a közös élmények gyűjtése! 

 

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa családbarát wellness hotelben minden úgy igyekeztünk kialakíani, hogy az egész család kényelmét egyszerre biztosítsuk. Wellness részlegünk, interaktív játszóházunk sőt, még szobáink is mind azt a célt szolgálják és olyan elemekkel lettek felszerelve, hogy biztosítsa a nyugodt, pihentető kikapcsolódásotokat még akkor is, ha kisbabával érkeztek. Borzasztó fontosnak tartjuk, hogy a család együtt kapcsolódhasson ki, ezért igyekeztünk gyerekbarát szálláshelyünket olyanná formálni, hogy az minden igényt kielégítsen. És ha esetleg valami elfelejtődik a csomagolásnál, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen recepciónkon sok baba kiegészítő megvásárolható, akár még az úszópelenka is. Próbálja ki szállodánkat a következő nyaralás alkalmával és foglaljon szobát az alábbi gombra kattintva!

 Oxigén Hotel ajánlatai
 
Babaúszás: több, mint pancsi
79 900 Ft/2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti)/2 éj
 
Csiri-biri csomagajánlat
79 900 Ft/2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti)/2 éj
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Pihentető Lombhullató
79 900 Ft/2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Téli élmények
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Álarcos Szilveszter
174 900 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Karácsonyi Csoda
149 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 3 éjszaka
 
Szünidei Kalandok
 
NYÁRI ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ 2019.
99 800 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLDOTT ADVENT
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
VARÁZSVAKÁCIÓ
34 900 Ft/ 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 1 éjtől
 
Kastély Kalandok
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Velünk mókáznak nagyiék is!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Táncoló falevelek
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 3 éjtől
 
NYERŐ PÁROS SZINGLIKNEK
94 900 Ft / 2 Select szoba / 2 éjtől
 
Mikulás Móka
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
GESZTENYEFIGURÁK
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől

Nem lesz olyan, mint régen

Ne számíts hosszú henyélésekre, kényelmes ütemben elfogyasztott ebédekre és éjszakába nyúló szórakozásra.

 

Kérj fel másokat is

Kérdezd meg barátaidat vagy családtagjaidat, akiknek hasonló korú gyermekük van, hogy nem-e tartanának veletek. Így lehetőségetek nyílik majd felváltva vigyázni a gyerekekre, és mindenkinek lesz ideje szórakozni és pihenni is.

 

Figyelj a biztonságra

Ha egyfolytában gyermeked biztonsága miatt aggódsz, akkor a nyaralás minden lesz, csak nem pihenés. Ha medence mellett vagytok, akkor nézd meg, hogy körül van-e kerítve. Kérdezz körbe, hogy van-e a közelben forgalmasabb úttest vagy nyílt víz, stb.

 

Utazz messzire

Ha kisbabád még nagyon fiatal és nem túl mozgékony, akkor használd ki ezt a pár hónapot – amint mászkálni vagy lépkedni kezd, sokkal nehezebb lesz utazni vele.

 

Gondold át a csomagolást

Járj utána, hogy milyen babás felszerelések állnak rendelkezésre célállomásotokon és csak olyan dolgokat vigyél magaddal, amikre feltétlenül szükséged lesz az út során. Nagy valószínűséggel így is egy egész táskányi babakelléket kell majd magaddal vinned – ilyen esetben a kulcsszó a rendszerezés. Válogasd szét a holmikat legfontosabb babagondozási kategóriák (etetés, higiénia, alvás, játék) szerint, hogy később szükség esetén mindent hamar megtalálj.

 

Végezetül ne feledd – nem lesz mindig ilyen nehéz, hisz a baba sem lesz mindig ilyen pici, és nem igényel majd ennyi odafigyelést és felvigyázást!


Beszélgess Páfránnyal!
X