5 + 1 kreatív játéktipp otthoni karantén esetén

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

5 + 1 kreatív játéktipp otthoni karantén esetén


A nagy érdeklődésre való tekintettel folytatjuk, immár sorozatunkat! Az előző cikkben lévő koronavírus-kanatén tippjeink itt olvashatóak. Hogyan éljük túl a karantént pici gyerekkel, ovissal? Mivel foglalkozzunk egész nap? Bővítjük hasznos tippjeink sorát, próbáljátok ki mindet! 

5 + 1 kreatív játéktipp otthoni karantén esetén


2.     Homokbarajzoló 


Most nem mehetünk ki a játszótérre, de lakásunkba behozhatjuk a játszóteret! A kis rosszcsontok szeretnek homokozni, földeskedni, amivel aztán jól összemaszatolhatják magukat és persze a környezetüket is. Ha van otthon homok, vagy egy kis virágföld, terítsük szét egy tálcán egyenletes felszínt alkotva, és kezdődhet a móka. A homok/föld felszínén kis ujjacskák mintákat rajzolnak, anya pedig gyorsan lefényképezi, aztán újra az egész elölről. A bátrabbak akár földes játékokat is játszhatnak, homoksütit, homokvárat építhetnek (ehhez helyszínként az erkélyt vagy saját udvart javasoljuk). 


3.     Lakásdekorálás 


Itt a tavasz, jön a húsvét! Készítsünk húsvéti témájú, tojásos, nyuszis képeket, díszeket. Használjunk fel régi megunt ruhadarabokat, maradék csomagolópapírt, magazinokból kivágott képeket, fonaldarabokat. Ragasszunk színes mintákat a tojás alakúra kivágott kartonpapírokra, és máris kidekoráltuk a lakást és jó kedvre derítettük családtagjainkat! 


4.     Autóverseny 


Kisautókból építsünk komplett autóversenyt. Kartondobozból készülhet a boksz utca, garázs, autószerviz, rajt és célzászlóra is szükség van! A nyeremény egy csodaszép kupa (mondjuk egy kidekorált likőröspohár), vagy egy szelet friss sütemény. Az izgalmas futam levezetéseként készítsünk egy nagy kancsó friss limonádét, ami szép, finom és egészséges is: narancs-, és citromdarabokkal díszítsük a kancsót, mielőtt beletöltjük a kikevert ínycsiklandó italt. 


5.     Nyomozás – családi vetélkedő 


Post it-matricák segítségével állítsunk össze komplett nyomozós játékot. A post it-ekre rajzoljuk a következő állomást (mosógép, kanapé, konyhaszekrény), ami elvezet a következő nyomhoz. A játék végén a kis Sherlock Holmes jutalma egy kis finomság, gyümölcssaláta vagy házi süti lehet. 


+ 1 tipp 

 

Érdemes minden nap egy kis mozgást is beiktatni, hogy a kis izmok is fejlődjenek a karantén ideje alatt. Ehhez sokféle online játékot találunk, mondókázós foglalkozásokat vagy anya-lánya, anya-fia tornát. Ha van valami, amit már ezer éve ki akartunk próbálni, talán itt a remek lehetőség, mert rengetegen ingyen osztják meg az óráik, foglalkozásaik anyagát, hogy ezzel is könnyítsék az otthonlétet. Végső esetben mozgatható bútorokból házi akadálypályát építhetünk, amit akár anya és apa is teljesíthet! 
 


Kedves Vendégeink!

Örömmel értesítjük, hogy szállodánk 2020. június 17-én újra megnyitja kapuit!

Természetesen mindent megteszünk vendégeink és munkatársaink biztonsága érdekében, így a hotel teljes területén folyamatos a fertőtlenítés és a takarítás, valamint minden előírást maximálisan betartunk. Szállodánk négy hektáros parkjában biztonsággal pihenhetnek kicsik és nagyok. Az esetleges lemondásokat pedig továbbra is rugalmasan kezeljük.

100+1 gyerekbarát szolgáltatással és sok szeretettel várja újra a családokat az Oxigén Family Hotel****Superior

Beszélgess Páfránnyal!
X