5 + 1 unaloműző tipp otthoni karantén esetére

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

5 + 1 unaloműző tipp otthoni karantén esetére


Sokan vannak most otthon kisgyerekekkel. Mit csináljunk egész nap, ha kimozdulni sem lehet? Íme néhány hasznos tipp, mivel foglaljuk le a pöttömöket. Így lesz a házi karantén remek móka! 

5 + 1 unaloműző tipp otthoni karantén esetén gyerekkel


2.    Mini disco vagy zenés torna 


Mivel nem ajánlott kimenni a házból, sok felesleges energiája lehet (elsősorban a gyerekeknek), amit valamivel le kell vezetni. A kedvenc zenéket rendezzük közösen lejátszási listába, majd ezt elindítva fergeteges mini-disco kezdődik a nappaliban! Lehet jelmezbe öltözni, sminkelni, táncolni, tornázni, amit imádnak a kicsik, és nem utolsó sorban el is fáradnak tőle. Így az egészségünkért, egészségükért is tettünk, szórakozva és nevetve. 


3.    Színház a nappaliban 

Mivel nem ajánlott mozit, színházat látogatni egy darabig, így el kell hozni őket az otthonunkba. Sok színház közvetíti online az előadásait, de mi is eljátszhatjuk a kedvenc mesénket. Így ismét egy egész délutános elfoglaltságot találtunk, hiszen a jelmezek kiválasztása, díszletek felépítése és a darab eljátszása bőven ellátja a kicsiket teendőkkel. Tipp: az előadásról fényképeket készíthetünk, de akár videóra is vehetjük az egészet. Délelőtt pedig plakátrajzoló versenyt hirdethetünk ezzel kapcsolatban. 


4.    Közös munka, közös élmény 


Amikor az egész család otthon van, megnövekszik a házimunkák száma. Lehet, hogy picit lassabb, de sokkal szórakoztatóbb, ha a gyerekeket is bevonjuk. Süssünk közösen pizzát, imádni fogják a tésztát „gyúrni”, vagy muffint, kókuszgolyót, bármit. A gyerekek szeretik hasznosnak és fontosnak érezni magukat, mondjuk el neki, hogy nekünk mekkora segítség, ha elvégez valamilyen apróságot. A takarítás is lehet buli: a kedvenc zenékre összegyűjthetjük a játékokat vagy a szennyest, természetesen jutalom jár a leggyorsabbaknak! 


5.    Kreatív foglalkozás 

Csináljunk rajzversenyt, családfa-rajzolást, színezőversenyt, festőversenyt, festményekből kiállítást, origamizzunk, fűzzünk gyöngyöt, építsük meg a világ legnagyobb doboz-várát, építőkockákból építsük a legötletesebb épületet, autókból rally-pályát! A legegyszerűbb játékot is kreatív körítéssel, mesével izgalmassá tehetjük. A rég elfeledett, megunt játékokat hozzuk fel a pincéből/raktárból, és találjunk új felhasználási módot. 


+ 1 tipp: 

 

Minden közös pillanatot, étkezést, nevetést, játékot fényképezz le! Maga a fotózás is jó program, csináljatok grimaszversenyt vagy öltözzetek fel érdekes ruhákba, jelmezekbe. Később szép emlék lesz az együtt töltött idő, ami egyébként ritka egy olyan háztartásban, ahol a szülők dolgoznak. Most apa is otthon lehet, akár egy közös fotóalbumot is készíthetünk erről a pár napról. 
 


Kedves Vendégeink!

Örömmel értesítjük, hogy szállodánk 2020. június 17-én újra megnyitja kapuit!

Természetesen mindent megteszünk vendégeink és munkatársaink biztonsága érdekében, így a hotel teljes területén folyamatos a fertőtlenítés és a takarítás, valamint minden előírást maximálisan betartunk. Szállodánk négy hektáros parkjában biztonsággal pihenhetnek kicsik és nagyok. Az esetleges lemondásokat pedig továbbra is rugalmasan kezeljük.

100+1 gyerekbarát szolgáltatással és sok szeretettel várja újra a családokat az Oxigén Family Hotel****Superior

Beszélgess Páfránnyal!
X