Oxigén Hotel vélemények - Bogdán Zsófi élménybeszámolója

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

"Baba- és gyerekparadicsom a Bükk fenyveseinek ölelésében"


A Szabó család a gyermeknapi Álomhétvégénken látogatott el hozzánk családjával, tapasztalatait élménybeszámolóján keresztül osztotta meg velünk. Köszönjük a pozitív szavakat, bízunk benne, hogy hamarosan újra ellátogattok hozzánk!

Oxigén Hotel vélemény

“Nagy izgalommal keltünk útra... 

...hiszen már nagyon vártuk a gyereknapi hétvégés három napos családi nyaralásunkat. Az érzést pedig csak tovább fokozta a gyerekek részére a szálloda által előre kipostázott kedvcsináló prospektus („bűvös kis füzet”). Két gyerek, egy 2 és egy 5 és fél éves fiú, anya és apa. 

 

Egy kicsit több mint másfél órás autózás után a budapesti nyüzsgésből hirtelen belecsöppentünk a madárcsicsergős nyugalomba. A szállodába beérve a recepciós pultnál két hatalmas rikító zöld és rikító kék színű üdítős kannából olthatták a fiúk a szomjukat, amiből annyit tölthettek, amennyit akartak. Volt olyan gyerek, akit inkább a becsekkolás misztikuma érdekelt, de rájuk is gondoltak a vendéglátók: egy kis gyereklétrával fel lehetett mászni a pulthoz, ahol külön gyerekbecsekkoló kártyát töltögethettek az arra fogékonyak.

 

Hatalmas köszönet illeti a becsekkolásnál dolgozó személyzetet, akik annyi ingerrel látták el az utazástól felpörgött kis gézengúzokat, hogy a közel teltházas hétvégére megérkező sok-sok családdal egyetemben mindenféle fennakadás nélkül jutottunk túl a formaságokon, és már a szobában is találtuk magunkat. (A bejelentkezést az e-mailben előre kiküldött online bejelentkezési űrlap is gyorsította.) A második hullámban, az animátoroktól még a recepción kapott, színezők, kis-közepes-nagy és hatalmas plüssfigurák, ajándék bögrék kavalkádja olyannyira lekötötte a gyerekek figyelmét, hogy nyugodtan kipakolhattuk a bőröndöket és elfoglalhattuk a szobánkat. 

 

A hely felfedezése...

Az utazás alatt elgémberedett végtagjaim kinyújtoztatására hanyatt dőltem az ágyon, és felváltva gyönyörködtem a szoba hangulatában, a fölöttem nyújtózó faágak látványában, és a kellemes madárcsicsergésben. Ebből az idillből a nagyfiam türelmetlen kíváncsisága rángatott csak ki, akinek el kellett magyaráznom, hogy nem kakukkos órák vannak elrejtve az erdőben, hanem tényleg létezik a kakukk nevű madár, amiről a kakukkos óra kapta a nevét. 

 

A kipakolás után következett a hely felfedezése. Gondoltuk, hogy ezen az első délutánon nem tudjuk bevenni az egész területet, de hihetetlen, hogy végül a harmadik nap végén is azt éreztük, hogy épp csak belekóstoltunk a lehetőségekbe és a programokba. Innentől hadd borítsam fel a kronológiát, mert két gyerek és a rengeteg korosztály szerint felkínált programkavalkád mellett lehetetlen lenne felidézni a reggeli-ebéd-vacsora hármason kívül, hogy mi is történt időrendben pontosan.

 

A hely legnagyszerűbb adottsága a természet, amelyben a hotel elhelyezkedik. A kialakításnál nemcsak, hogy minden lehetőséget kiaknáztak a tervezők, ennél is tovább mentek. Olyan játékokat kreáltak a természet tökéletes összhangjában, hogy nemcsak a gyerekeknek, hanem még nekünk is leesett az állunk. A változatos kalandparknak volt babáknak, bölcsiseknek, ovisoknak és nagyobbaknak, kezdőknek és haladóknak is kialakított része.

 

Az 5 éves kisfiam másfél órát töltött a különböző akadálypályákon, miközben a 2 éves is ugyanolyan jól tudta érezni magát az 50 méterrel arrébb létrehozott gyerekparkban. Közben a lombok között húzódó akadálypályát, amelyet biztosító felszereléssel lehetett igénybe venni, iskolás gyerek híján ki sem próbáltuk.

 

Elkezdtem élvezni a nyaralást...

Miközben a gyerekek tovább rohangáltak a szabadban, és az óriás hinta, a szabadtéri dínóugrálóvár, trambulin vagy strandröplabda pálya (ami az én kisfiamnak homokozó) nyújtotta élményeket habzsolták, azon kaptam magam, hogy elkezdtem élvezni a nyaralást. Nemcsak az volt benne nagyszerű, hogy boldogok a gyerekek, hanem az, hogy úgy tudnak szórakozni, hogy nem kell mellettük ugrásra készen mentőalakulatként funkcionálni, mert a park biztonságos. És szellős. És nyugalmas. És elég csak szemmel követni a kis felfedezőket, mert szinte mindent látni. Körbenéztem, és a többi anyukán és apukán ugyanazt az érzést láttam. Nem volt eddig életemben még olyan nyaralás, amióta a gyerekek megszülettek, ahol egy teljesen ismeretlen helyen nyugodtan tudtam volna másfél órát beszélgetni egy másik felnőttel.

 

A többiekkel való beszélgetésekből megtudtam, hogy a legtöbben nem először vannak itt, nem is másodszor, hanem rendszeres visszajárók (10-ik, 15-ik alkalommal térnek vissza!). Imádják, hogy a hely teljesen biztonságos, hatalmas, de egyben átlátható, és zárt. Azt én is megállapítottam, hogy non-stop tele van programokkal, de a beszélgetésekből kiderült, hogy soha nem volt még olyan év, amikor ne épült volna valamilyen újdonság, amivel a visszatérő vendégeknek kínálnak változatosságot.

 

Több szülő is elmondta (nekik már kicsit nagyobb gyerekeik voltak), hogy azt szeretik a legjobban, hogy itt biztonsággal szabadon engedhetik a gyerekeiket. Nem kellett sokáig irigykednem, rájöttünk, hogy hála az animátoroknak, mi is megtehetjük ugyanezt. Az animátorok mindenhol ott voltak. Nemcsak kedvesek, szórakoztatóak, hanem élvezik a gyerekekkel való játékot, és az elegendőnél is többen vannak. Odafigyelnek a részletekre, egyszóval megvalósítják azt, amit sajnos máshol eddig csak nagyon ritkán tapasztaltam: rájuk lehet bízni a gyerekeket. És amit eddig még sehol sem tapasztaltam: mindegyikük szakértő valamiben. Szuper csiribiri foglalkozást tartottak a mi kis 2 évesünknek, majd másnap életünk legprofibb babaúszás foglalkozásán találtuk magunkat.

 

Közben az 5 éves megtanult kókuszgolyót készíteni, másnap pedig olyan bábot készített, hogy azt hittem, hogy leemelte valamelyik polcról. Az esti diszkóban aztán az animátorok az utolsó csepp energiájukat facsarták ki a srácoknak – gondoltuk mi.
Éjjel-nappal bababarát...

Azonban a nagyobbik majdnem éjfélig fent maradt. Szerencsére a kuckós játszóház non-stop nyitva áll, és az animátorok a világ legnagyobb természetességével felelték, hogy felőlük egész éjjel is ottmaradhatunk. A hűtőbe be voltak készítve gyümölcsök, joghurtok, pudingok, a kisasztalon keksz, ropi, szörp... bármilyen mennyiségben. A napirend nélküli babák pedig üveges bébiételekből, tápszerekből, tejpépekből, babavizekből, és babateákból választhatnak a nap 24 órájában. De szerencsére azért nem voltunk fent egész éjjel.

 

Azért írtam, hogy kuckós játszóház, mert ez az, amelyik a Bambínó étteremben található és egy kétszintes bunker van benne a gyerekeknek. Ezen kívül létezik egy tágas játszóház is, ezer játékkal, amik nem töröttek, nem agyonhasznàltak, és ahol a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki talál magának játéklehetőséget: Labdatenger, székek-asztalok kreativkodáshoz, játék konyha, társasjátékok, Tv kanapéval, csúszda-alagúttal és elkülönített babarészleg.  Itt is zajlanak a folyamatos programok az animátorokkal, de ha valaki elfárad, akár a kis babzsákokon is megpihenhet egy kicsit.

 

A hotel parkjának étteremhez közeleső részén, amit csak a második napon vettünk észre, hogy létezik, további kalandok vártak ránk. Volt kreszpálya táblákkal, zebrákkal, biciklikkel, gyerekmotorokkal, rollerrel. Mellette volt bowling és sakk. Felette pedig a lombkoronában egy kis lombházacska. Szuper!

 

Nem győzök ódákat zengeni az animátorokról...

De nem szabad elfeledkeznem a személyzet többi tagjáról sem. A szobaasszonyok még a legidiótább kérésünket is természetes kedvességgel vették, és minden kívánságunkat teljesítették. Az étterem pincérei pedig olyan mosollyal viselték a gyerekek elevenségét, hogy ezúttal nem azért szégyelltem el csendben magam, mert valami rossz fát tettek a tűzre, hanem azért, mert úgy éreztem, hogy ők kedvesebbek a saját fiaimmal, mint én magam... Vagy csak én értékeltem át a határokat? Mindenesetre köszönöm!

 

Egész pontosan két dolgot köszönök: a finomabbnál finomabb falatokat, és hogy nyugodtan el tudtam őket fogyasztani a három étteremrész valamelyikében:

1. A fő étteremben, ahol a svédasztalok találhatóak.

2. Bambínó étterem, aminek a bejáratánál a baba - gyerek non - stop büfé - svédasztal van. 

3. A porcelán terem, ahová el lehet vonulni az ennivalóval, ha az ember egy kis magányra vágyik, és ki ne hagyjam a ráadást, az étteremből nyíló teraszon való étkezési lehetőséget.

 

A hotel a legtrendibb programok tekintetében is képben van. Az egyik szárnyban olyan szabadulószobában voltunk az 5 évessel, ahol ő is és az iskolás csapattagok is átéléssel kutattak a megfejtés után. Életemben nem láttam még ilyen extázisban a kisfiamat, teljesen úgy éreztem, hogy egy mese kellős közepébe csöppentünk.

 

A wellnessben szintén úgy röppentek el a másfél órák, hogy észre sem vettük...

3 féle gyerekmedence közül választhattak a gyerekek, 3 féle vízmélységgel (30 cm, 80 cm, 1m), mindháromban tökéletes hőmérséklettel (32-34fok).. Nemcsak a medencék és gyerekcsúszdák, de a hotel vizijátékai is hozzájárultak az önfeledt szórakozáshoz.

 

A gyerekszaunát is ki akartuk próbálni, de nem jutottunk el odáig, túlságosan jó volt a medencében! Közben mi felnőttek a gerincmelegítő gyógypadokon, a természetre néző szaunában, az erdőbe nyúló üvegfalú felnőtt medencében, jakuzziban vagy masszázson kényeztethettük magunkat. (akár úgy is, hogy a babó közben a zen parkban tölti a délutáni alvását, mivel a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően, úszás vagy szauna közben is ráláthatunk a babakocsijára.)

 

A hely egyetlen hibája a túl sok csodajó program, amik miatt már nem fértek bele az időnkbe a szállodán kívüli kirándulások, programok, élmények felfedezése...de azzal vígasztalom magam, hogy mi is többször visszatérünk még, és az biztos, hogy legalább egy-egy hétig maradunk!”


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X