Bemutatjuk a legjobb programokat Eger közelében!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

A legjobb programok Eger közelében


Eger egy különleges város, ahol számos izgalmas és különleges program várja az érdeklődőket. Most következzenek a legjobb programok Eger közelében, amiket nem szabad kihagyni! 

Bemutatjuk a legjobb programokat Eger közelében!

Nem túlzás azt mondani, hogy Magyarország az egyik legszebb ország Európában, ami mindig tartogat meglepetéseket: a gyönyörű települések, a számtalan nevezetesség, a mesés látnivalók, és természetesen színes programok is várják azokat, akik felfedeznék kis hazánk szépségeit.

 

Magyarország egyik ékköve Eger, megyei jogú város az Észak-Magyarország-régióban. Eger a dinamikusan fejlődő magyar városok közé tartozik, illetve jelentős oktatási és kulturális központ. A legjelentősebb magyar borvárosok közé tartozik.

 

A következőkben bemutatnánk a legjobb programokat Eger környékén, amik az egész család számára jó választásnak bizonyulnak majd.

 

Egy gasztronómiai program Eger közelében: Birsünnep Noszvajon

Az Egri borvidék szívében fekvő Noszvaj nemcsak a Bikavért és Egri leánykát adó szőlőiről híres. A környéken járva a lankás hegyoldalakon sokfelé találkozunk hajdani és ma is termő szilvaültetvényekkel, birsalmafákkal. Ezek a gyümölcsök – kiegészítve a mindenütt megtalálható csipkebogyóval – adják település gasztronómiájának egyik fontos vonulatát. Ősszel a noszvaji gazdasszonyok a házaik elé kitett hokedliken, kisasztalokon kínálják a felejthetetlen ízű, friss lekvárokat. De még ennél is többet elmond a településről, hogy ezeknek az árusítóhelyeknek a többsége becsületkasszával működik!

 

A település idén, 2018-ban is megrendezi a hagyományos noszvaji Birsünnepet. Az október 20-i hétre, hétvégére érkezőknek nemcsak színvonalas, de a rendezvényhez illő vendéglátást kínál az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa családbarát szálloda.

 

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa maga is természetes környezetben, a település szélén, a szőlőültetvények peremén, egy négyhektáros őskertben várja vendégeit. A gyermek- és bababarát szálloda egy hangulatos vidéki kúria nyugalmát, eleganciáját nyújtja. A választható szobatípusok, a 100 + 1 féle szolgáltatás, a gyakorlott animátorok által vezetett programok akár az együtt érkező különböző generációknak is kellemes és tartalmas kikapcsolódást nyújtanak. A wellness birodalom, a beltéri medencék és az új vízi játékok pedig rossz idő esetén, ősszel-télen is biztos hátteret nyújtanak a felüdüléshez.

 

Vendégeink a szálloda éttermeiben máris belekóstolhatnak a helyi ízekbe. A nagymamáink korabeli stílusú büféasztalon olyan házias ízekkel, helyi termékekkel (pl. kézműves sajtok, lekvárok, mézek, húskészítmények) találkozhatnak, amelyek gyermekkorunk ízeit idézik. A svédasztalos vacsorát két különleges éttermünk egyikében, a De la Motte étteremben vagy az elegáns Porcelán teremben fogyaszthatják el. A szálloda különlegesen gondoskodik a legkisebbekről: minden 10 év alatti gyerek számára all inclusive, ingyenes ellátást biztosít, napi ötszöri étkezéssel.

 

Noszvajon a Birsünnep minden ősszel kihagyhatatlan gasztronómiai program. Mindenkit szeretettel várnak a Kurta kocsma előtti téren és a környező utcákon! A szállodából a rendezvényre el lehet jutni gyalog vagy kerékpárral. Autóval már csak azért sem érdemes, mert a program szerves része a különleges és tüzes egri borok kóstolgatása. Aki pedig megízlelte a helyi birsalmás ételeket, süteményeket és birsalamasajtot, az akár teli is vásárolhatja a kamráját a híres noszvaji, szilva-, birs- és csipkebogyó lekvárral. A gyerekek pedig, ha már belecsöppentek az ünnepi forgatagba, kézműveskedhetnek szüleikkel, kipróbálhatják a régi népi játékokat, vásári előadásokon mulathatnak, sőt a kézműves és a kirakodóvásáron még vásárfiát is válogathatnak…

 

Keresse fel a noszvaji Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa honlapját, vagy hívja munkatársainkat, hogy a legkedvezőbb csomagajánlatokból válogathasson az októberi Birsünnepre is!Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Téli mese
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Fantasztikus Szilveszter
199 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 3 éj
 
Szüretzáró Szünidő
119 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek ( 10 év alatti) /2 éjszakától
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csodás Magyarország
Kérjen ajánlatot a recepciós kollégáktól!
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Őszi Oxigén
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tél örömei
119 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől

Programok Eger közelében: látnivalók és nevezetességek, amiket nem szabad kihagyni

Egri Vár

A vár a török csapatok elleni védekezésben játszott legendásan fontos szerepet, és azon hős magyar várvédők emlékét őrzi, akik 1552-ben sikeresen visszaverték az oszmán hadsereg ostromát. Az eredeti vár egy belső és külső erődítményből állt, továbbá egy kapu és hat bástya tartozott hozzá. Magaslati elhelyezkedése és stabil védelme mind megkönnyítették a törökök elleni védekezést.

 

Az Egri vár egész évben színes programokkal, különleges rendezvényekkel várja látogatóit. Szabadon felfedezhető, és egy kihagyhatatlan látnivalót nyújt azok számára, akik kulturális vagy történelmi célú programot keresnek. 

 

A Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-ház

Az egri marcipánmúzeum egyike az ország három jelentős ilyen jellegű kiállításának. Az egri Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-ház egy egykori harangöntő-műhely épületében található, amelyet a második világháború alatt leromboltak. Ma több száz kisebb és nagyobb alkotás található benne, amelyeket a világhírű cukrász, Kopcsik Lajos készített három év leforgása alatt.

 

A kollekcióban keresztény ikonok, hímzett párnák, Van Gogh festmények, orosz babák, egy életnagyságú harang és még a minaret kisméretű másolata is megtalálható.

 

Város a város alatt

A bazilikától néhány lépésre található a „Város a város alatt” múzeum bejárata. A különleges földalatti rendszer egykori az érsek borpincéjeként szolgált, ami jobb években több mint 10 millió liter bort őrzött. A pince egy meglepően nagy alagútrendszerből áll, amelyet tufa kőből véstek ki. Az alagutak hossza összesen nagyjából 4 kilométer. Habár egy része felújításra szorult, bizonyos szakaszaiban a mai napig az eredeti falak állnak.

 

Különleges program Eger központjában: Régiségvásár, ahol igazi kincsekre lelhet

A Régiségvásár Egerben az egyik legnagyobb vásár Magyarországon. Több mint száz árus különlegességei tekinthetők és vásárolhatók meg. Az egyedülálló hangulatú vásár nagyon különleges program lehet minden korosztály számára. A vásár a Bazilika mögött, zöldövezeti környezetben kerül megrendezésre. 


Beszélgess Páfránnyal!
X