Bemutatjuk a legjobb programokat Eger közelében!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

A legjobb programok Eger közelében


Eger egy különleges város, ahol számos izgalmas és különleges program várja az érdeklődőket. Most következzenek a legjobb programok Eger közelében, amiket nem szabad kihagyni! 

Bemutatjuk a legjobb programokat Eger közelében!


Programok Eger közelében: látnivalók és nevezetességek, amiket nem szabad kihagyni

Egri Vár

A vár a török csapatok elleni védekezésben játszott legendásan fontos szerepet, és azon hős magyar várvédők emlékét őrzi, akik 1552-ben sikeresen visszaverték az oszmán hadsereg ostromát. Az eredeti vár egy belső és külső erődítményből állt, továbbá egy kapu és hat bástya tartozott hozzá. Magaslati elhelyezkedése és stabil védelme mind megkönnyítették a törökök elleni védekezést.

 

Az Egri vár egész évben színes programokkal, különleges rendezvényekkel várja látogatóit. Szabadon felfedezhető, és egy kihagyhatatlan látnivalót nyújt azok számára, akik kulturális vagy történelmi célú programot keresnek. 

 

A Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-ház

Az egri marcipánmúzeum egyike az ország három jelentős ilyen jellegű kiállításának. Az egri Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-ház egy egykori harangöntő-műhely épületében található, amelyet a második világháború alatt leromboltak. Ma több száz kisebb és nagyobb alkotás található benne, amelyeket a világhírű cukrász, Kopcsik Lajos készített három év leforgása alatt.

 

A kollekcióban keresztény ikonok, hímzett párnák, Van Gogh festmények, orosz babák, egy életnagyságú harang és még a minaret kisméretű másolata is megtalálható.

 

Város a város alatt

A bazilikától néhány lépésre található a „Város a város alatt” múzeum bejárata. A különleges földalatti rendszer egykori az érsek borpincéjeként szolgált, ami jobb években több mint 10 millió liter bort őrzött. A pince egy meglepően nagy alagútrendszerből áll, amelyet tufa kőből véstek ki. Az alagutak hossza összesen nagyjából 4 kilométer. Habár egy része felújításra szorult, bizonyos szakaszaiban a mai napig az eredeti falak állnak.

 

Különleges program Eger központjában: Régiségvásár, ahol igazi kincsekre lelhet

A Régiségvásár Egerben az egyik legnagyobb vásár Magyarországon. Több mint száz árus különlegességei tekinthetők és vásárolhatók meg. Az egyedülálló hangulatú vásár nagyon különleges program lehet minden korosztály számára. A vásár a Bazilika mögött, zöldövezeti környezetben kerül megrendezésre. 


Beszélgess Páfránnyal!
X