Egertől nem messze várja a mesebeli csoda - Fedezze fel a csodás Noszvajt és látnivalóit

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Magyarország legtisztább levegőjű települése, Noszvaj

Noszvaj legszebb látnivalóiA Bükk hegység kapujában fekvő, lenyűgöző szépségű és kultúrájú település Noszvaj. Egertől csupán alig több mint 10 km-re található rejtett kincs, melyet rengeteg magyar és külföldi látogat meg a benne rejlő lehetőségek miatt. Magával ragadó természeti környezete már önmagában hívogató azoknak, akik kikapcsolódásra vágynak, de nem ez az egyetlen vonzereje Noszvajnak.

 

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa ezen a varázslatos településen található, családbarát szálloda, ahol elmerülhetünk és megcsodálhatjuk Noszvaj lenyűgöző hangulatát első kézből. Az itteni lakosok és a közeg olyan élményt nyújt majd a pihenés ideje alatt, melyet kevés helyen tapasztalhat meg máshol az országban. Noszvaj és környéke tökéletes helyszíne a pihenésnek akár aktív, akár passzív pihenésre vágyik.

 

 

A Bükk lábánál megbújó kincs, Noszvaj

A község a Bükki Nemzeti Park területén található, így jócskán akad a településen és közelében természeti látni való, de Noszvajon nem csak a természetben gyönyörködhetünk. Noszvaj egyedülálló településnek számít Magyarországon és ebben jócskán van szerepe az itt élő embereknek is. Kreatív és vendégszerető közösséggel ismerkedhet meg az, aki Noszvajra látogat. Az itt élők olyan erős, összetartó közösséget alkotnak, amire kevés példát találni idehaza, hagyománytiszteletük mélyen gyökeredzik és ma is tartják szokásaikat, azonban amivel a noszvaji közösség mégis annyira be tudja lopni magát a szívünkbe az az, hogy mély hagyománytiszteletük mellett kreativitásukat kiaknázva folyamatosan újdonságokon ötletelnek, amikkel igyekeznek még hangulatosabbá és varázslatosabbá alakítani ezt a helyet. Noszvaj ellenállhatatlan varázsa elsősorban ezektől az emberektől lesz azzá, ami miatt évről évre egyre több turista érkezik erre a csodás helyre.

 

Noszvaj, a „mesebeli falu”

Noszvaj egy igazi kis „mesebeli falu”. Hangulatos utcái mellett rengeteg olyan látnivalót talál itt az ember, mely olyan érzetet kelt, mintha egy valódi mesébe csöppentünk volna. A táj szépsége és egyedi hangulata – hiszen Észak-Magyarország egyik legjelentősebb borvidékén járunk – megalapozza hozzá azt a „díszletet”, melytől igazán varázslatossá és különlegessé válhatott ez a település. Az itt élő közösség az évszakokkal összhangban szervez egész évben természet- és családbarát programokat a vendégeknek és ezzel együtt önmaguknak is. Ahogy ők mondják „hegyen és völgyön át, a kastélyban, a réteken, a tavaknál, a Barlanglakásokban, a borospincéknél, a patak mentén, a Gazdaházban”. Noszvaj évente többször is megnyitja házainak kapuit, hogy az ide látogatók megismerkedhessenek hagyományaikkal, ünnepeikkel, receptjeikkel és kertjeikkel. Hitvallásuk, hogy bárki, aki ellátogat hozzájuk, Őket ismerhesse meg, a vidék kiemelkedő borait, termálvizeit, tehát mindent, amit Noszvaj számukra és az ország számára jelent. 

 

Noszvaj Látnivalói

A településre érkezőknek rengeteg lehetősége van a „városnézésre”, amit hiba lenne kihagyni. Mindezen látnivalók hozzájárulnak Noszvaj varázsához.

 

 

Noszvaj látnivalói

Noszvaj látnivalói – De la Motte-kastély

Noszvaj egyik legnevezetesebb látnivalója, a De la Motte-kastély. Az épület a magyar kastélyépítés miniatűr remeke, mely késői barokk stílusban épült 1774-78 között. Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának. A kastély ma is ismert elnevezése Vécsey Anna második házasságából származik, mivel második férje, de la Motte ezredes volt Mária Terézia udvarából. Neki tulajdonítják a kastély belső tereinek franciás díszítését és utalásait. A kastélyt övező hatalmas és gyönyörű parkot Angol kertnek nevezik és messze földön híres szépségéről.

 


 


Noszvaj látnivalói – Református templom

Az eredeti Árpád-kori templom 1928-ban sajnos lebontásra került, ekkor épült helyére a jelenleg is álló templom, melynek oldalbejáratánál egy falszakasz, szépen faragott gótikus nyílással igyekezett megőrizni elbontott Árpád-kori templom szépségét és emlékét az utókor számára. A művészettörténeti ritkaságnak számító festett, fakazettás mennyezete a Noszvajtól pár kilóméterre található Egerben, a Vármúzeum Gótikus Palotájában ma is megcsodálható. A mennyezetképek legjellegzetesebb darabjainak másolatai Noszvajon is megtekinthetők a református templomban.


 
Noszvaj látnivalói – Barlanglakások, Farkaskői Alkotótelep

Noszvaj gyönyörű látnivalóiA XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon a barlang- és pincelakások. A Bükkalján, Egertől Miskolcig elhúzódó szakaszon a föld bővelkedik riolittufában, mely egy igen könnyen megmunkálható kőzet anyag, így elsősorban ez adta a lehetőséget a barlanglakások kialakulásához. Azonban igen erősen hozzájárult a folyamathoz a nagymértékű elszegényedés is a térségben, ami végül létre hozta ezeket az épületeket. Ma a barlanglakások, kevés kivétellel, már szerencsére lakatlanok, a Noszvaj délkeleti részén, a „Pocem”-ben lévők jó részében pedig úgynevezett alkotótelep működik.

 


 


Noszvaj látnivalói – Síkfőkút

Noszvajtól északra, a Kánya patak festői szépségű erdővel, hegyekkel övezett völgye, hajdan a természet által, majd mesterségesen is kialakított tavak környéke egybefoglalva alkotja az eredeti Síkfőkútat. Síkfőkút és környéke az 1930-as évektől Eger közkedvelt kirándulóhelye volt és ekkor alakították ki a felső tó jelenlegi formáját is. Napjainkban Noszvaj és Síkfőkút már egybeépült, több száz hétvégi nyaraló, valamint vállalati üdülők létesültek ezen a területen. A felső tó a nyári időszakban csónakázásra, vízibiciklizésre, az alsó tó horgászásra, a tórét pedig piknikezésre invitálja az ideérkező turistákat. Több itt végzett kutatás eredményei is alátámasztják, hogy Noszvaj - Síkfőkút az ország egyik legtisztább levegőjű települése. 

Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Álomutazás az egész családnak - ajándékkal
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
Beszélgess Páfránnyal!
X