Ezért érdemes múzeumba vinni a gyermekeket!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Miért érdemes múzeumba vinni a gyerekeket?


A történelem az életünk része, így nagyon fontos, hogy a gyermekek megismerjék a múltunkat. De hogyan lehet szórakoztatóan és játékosan bevezetni őket a régi idők világába? A múzeumok nagyban segítenek ebben! 

Nézd meg, hogy miért érdemes múzeumba vinni a gyermekeket!


Ahol a színes programok és a történelem kéz a kézben járnak: De la motte kastély

A mesés Noszvaj délnyugati peremén, kőfallal bekerített 25 hold kiterjedésű parkban fekszik a De la Motte kastély, ami a magyar kastélyépítés miniatűr remeke. Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának.

 

A kastély közkeletű elnevezése az ő második házasságából származik: férje De la Motte ezredes Mária Terézia udvarából, neki tulajdonítják a kastély belső franciás díszítését és utalásait.

 

A kastélyt nagy kiterjedésű park, úgynevezett angolkert övezi. A keleti homlokzat előtt, az oldalszárnyak között egy parkot találunk díszlépcsővel. A kastély előtt egy kovácsoltvas kapu áll, a kapu egyik oszlopán az Almásyak címerét tartó unikornis áll. 

 

A földszinti előtérből nyílik az 1802-ben éptített kápolna, amit eredetileg csak a család használatára készült, de idejárt a falu kevés számú katolikusa is. A nyílászárók, ajtók, ablakok mind eredetiek, tölgyfából készültek, barokk stílusban. A díszteremben lévő eredeti, copf stílusú cserépkályhát Magner Károly győri fazekasmester készítette.

 

Szórakoztató programok gyermekek számára a De la motte kastélyban 

Maga a kastély történelme nem biztos, hogy önmagában lekötné a gyermekek figyelmét, így színes, szórakoztató feladatok, teszik érdekesebbé és izgalmasabbá a történelmi környezetet a kicsik számára is. 

 

A gyermekek a fejlesztő és ügyességi feladatoknak köszönhetően játszva tanulhatnak a gyönyörű épület területén. A kicsiket animátorok kalauzolják a kastélyban, teremről teremre újabb és újabb izgalmas feladatok várják őket, míg a szülők eközben az audio guide segítségével nézhetik meg a kastélyt.

 

A látogatáshoz előzetes csoportos bejelentkezéshez kötött, ősztől azonban ismét rendszeresen kerülnek megrendezésre a foglalkozások.


Kedves Vendégeink!

Örömmel értesítjük, hogy szállodánk 2020. június 17-én újra megnyitja kapuit!

Természetesen mindent megteszünk vendégeink és munkatársaink biztonsága érdekében, így a hotel teljes területén folyamatos a fertőtlenítés és a takarítás, valamint minden előírást maximálisan betartunk. Szállodánk négy hektáros parkjában biztonsággal pihenhetnek kicsik és nagyok. Az esetleges lemondásokat pedig továbbra is rugalmasan kezeljük.

100+1 gyerekbarát szolgáltatással és sok szeretettel várja újra a családokat az Oxigén Family Hotel****Superior

Beszélgess Páfránnyal!
X