Hogyan és mikor utazz csecsemővel - hasznos segítség az első közös utazáshoz

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Mennyi idős kortól és hogyan érdemes utazni egy csecsemővel?


A legtöbb szülő a baba érkezése után bármit megadna egyetlen perc pihenésért, így az utazgatás sokáig nem sokak teendőlistáján szerepel majd. Megeshet persze, hogy az utazás elkerülhetetlenné válik, vagy hogy egyszerűen ráunsz arra, hogy be vagy zárva a négy fal közé. Szerencsére egy kisbabával nem lehetetlen utazni, csak tudni kell, hogy hogyan érdemes!

utazás csecsemővel - hogyan és mikorHogyan kösd le a babát utazás közben?

Csak nyugodt állapotban, kipihenten érdemes útnak indulni – ez megadja az alapján egy gondtalan, jó hangulatú utazásnak.

Az elengedhetetlen élelmiszereken kívül néhány kedvenc játékot is érdemes magaddal vinni, amikkel babád kedvére játszhat út közben. Csörgők, plüssállatok, fényes (nem lenyelhető) dolgok – lényegében bármi, amivel szívesen játszik.

 

Hogyan etesd a babát utazás közben?

A szoptatás a legkényelmesebb módszer, hiszen nem kell hozzá semmilyen külön eszköz vagy kellék. Ha azonban babaétellel eteted csecsemődet, akkor érdemes előre elkészített, kimért adagokban megvásárolni azt. A körülményesebb megoldás vizet forralni, termoszba tölteni azt, és becsomagolni néhány steril kanalat és poharat, amikkel kikeverheted a poralapú babaételt.

A poharak és palackok sterilizálása kihívást jelenthet, de a kifejezetten utazópalackok sterilizálására szánt termékeket több üzletben is megtalálod.

Ha babád már szilárdabb ételeket is eszik, akkor ezeket előre csomagolt adagokban vidd magaddal a táskádban. Nagy valószínűséggel mindent meg tudsz majd venni magadnak ott is, ahová utazol, de érdemes a baba kedvenc ízeit is magaddal vinned, hogy megnyugtasd őt.

 

Mire kell odafigyelni a baba biztonságát illetően utazáskor?

Utazáskor is légy épp olyan elővigyázatos, mint amilyen otthon is lennél. Az úton néhány plusz dologra is oda kell figyelned:

Szerezz egy öntapadós árnyékolót az autód ablakaira, hogy megvédd csecsemőd bőrét és szemeit a napsugaraktól.

Ellenőrizd, hogy a babaülés megfelelően rögzítve van-e az ülésen, és hogy a biztonsági övek megfelelően működnek-e. A baba mindig valamelyik hátsó ülésen utazzon, hátrafelé néző babaülésben. Soha ne tedd babádat az első ülésre, ha az ülés előtti légzsák még az autóban van.
 


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X