Tegye tökéletessé a családi nyaralást!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Legyen tökéletes a családi nyaralás!


Egy családi nyaralást jóval nehezebb megszervezni, mint ha csak a szerelmünkkel vagy barátunkkal terveznénk egy közös utazást. A családi nyaralásnál a gyerekekkel járó nehézségek bonyolíthatják meg a szervezés folyamatát, de mi most az alábbi cikkünkben összeszedtünk tapasztalatainkat és megosztjuk Önnel, hogy levegyük a válláról a szervezéssel járó terhet. 

Tippek a tökéletes családi nyaraláshoz!

Megfelelő úti cél kiválasztása

 

A családdal utazóknak sajnos ki kell húzni jó néhány helyszínt a listájukról, ha egy aggódásmentes nyaralást szeretnének. Azok a helyszínek, amelyek fiatalon egyedül, esetleg barátokkal beutazva még izgalmasnak tűntek, családostól inkább tűnhetnek rémisztőnek.
A nagyon távoli, elszigetelt, túl esős, túl forró és egyéb tekintetekben szélsőséges helyeket érdemes lehúzni a listáról. Elsősorban olyan helyeket nézzünk ki célpontnak, ahová könnyen eljuthatunk, illetve ahol jól kiépített infrastruktúra található, így a közlekedés A-ból B-be is könnyen megoldható lesz. 

 

Járjunk utána, hogy az adott országban milyen az egészségügyi ellátottság, szükséges-e valami féle oltást beadatunk érkezésünk előtt stb. A szállás lefoglalásánál járj utána, hogy családbarát hely-e vagy sem. Ezek a hotelek általában kedvező árú csomagokat kínálnak a családosok számára, és tartózkodásuk során minden korosztály számára ideális körülményeket biztosítanak, így a kicsiknek is biztos több szórakozási lehetőség akad a hotel területén. 

 

Minden életkorban nagyon fontos, hogy időközönként kipihenjük a stresszes hétköznapokat, és kiszakadjunk egy kicsit a megszokott környezetből. De milyen helyszínt érdemes választani ehhez? Ha az a cél, hogy a család minden tagja jól érezze magát, érdemes egy gyerekbarát szálloda mellett dönteni, hiszen az ilyen helyszínek a felnőttek számára azt a kényelmet, és azokat a szolgáltatásokat nyújtják, mint egy hagyományos szálloda, azonban egy ilyen helyen a kicsik is különleges bánásmódban részesülnek.

 

Érdemes már előre utána nézni, hogy a szálloda rendelkezik-e olyan szobákkal, vagy esetleg egybe nyitható szobával, ahol a család egymás közelében tud pihenni. Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa tökéletesen fel van készülve arra, hogy bármilyen korosztályt fogadjon, hiszen nálunk mindenki talál megfelelő szórakozási lehetőséget, a kényelem pedig mindenki számára adott.


Tervezz kevesebbet 

 

A nyaralás alatt sokan abba a hibába esnek, hogy túlzsúfolják a napjaikat programokkal, aminek a vége az lesz, hogy az egész nap rohanásból fog állni. Ez különösen stresszes lehet, ha gyerekkel megyünk, így biztosan késesben lesztek minden honnan, ami csak további feszültséghez vezet.
Ezért próbáljunk inkább kevesebb programot zsúfolni a nyaralás idejére, és azokat maximálisan kiélvezni. A gyerekeknek is és a szülőknek is kellemes időtöltés lesz, és arról fog szólni a nyaralás, amiről szólnia kell, pihenésről és a családi pillanatok közös megéléséről. 

 

Csomagolj előrelátóan

 

Az utazás előtti egyik legfontosabb dolog, a pakolás. Biztos mindenkiben ott szokott lenni az az érzés, ha elutazik valahova hosszabb időre, hogy „Jajj, biztos otthon hagytam valami”. Csinálj egy listát a legfontosabb dolgokkal, és csak akkor húzd ki róla, ha az biztosan bekerült a bőröndbe. 

 


Az, hogy a gyereknek éppen milyen egyéb fontos kiegészítők kellenek az a korától függ. Egy kisiskolás korúnak feltehetőleg már nem kell pelenkát csomagolnunk. Azonban ami szinte biztos kell minden korban, azok a különféle gyógyszerek. Lázcsillapító, lázmérő, hasmenés és hányás elleni gyógyszerek. Sose lehet tudni, mikor kap el egy kisebb betegséget a gyerek, így jó ha mindig van nálunk egy kisebb gyógyszertár a különböző fertőzések kezelésére. 

 


A gyerekeknek mindig sokkal több ruhával készüljünk, mint ahány napra megyünk, mert biztos le fogja enni, összesározza vagy egyéb módon koszolja össze az aznapi ruháját. A legjobb, ha a gyerekek holmiját egy külön bőröndbe pakoljuk, így könnyebben ki tudunk igazodni benne. 

 

Tedd az utazást is élvezetesebbé 

 

Ha egy hosszabb útra megyünk gyerekkel, nem csak az ott töltött idő részleteit kell megszervezni, hanem az oda vezető útra is figyelmet kell szentelni. Fontos, hogy bárhogy is utazunk, repülővel vagy autóval, mindig legyen nálunk valami nassolni való, ha esetleg a fő étkezéseken kívül megéhezne a gyerekünk. Egy éhes gyerek könnyen hisztizik, ezt ugye senki se szeretné egy hosszú út során. Az út alatt készülj különböző játékokkal, amelyek lekötik a figyelmét. Ne felejtsétek otthon a kedvenc játékait, persze olyan méretűekre gondolunk, amelyekkel az utazás során is egyszerűen lehet jászani és könnyen szállítható. 

 

Ma már a technológia is nagy segítségünkre lehet, hisz a telefonokon és tableteken már filmet is lehet nézni, de különféle gyerekeknek szánt alkalmazásokat és játékokat is tölthetünk le rájuk, amelyek biztosan lekötik a gyerek figyelmét.

 

Még egy plusz tipp az utazáshoz. Ne etessünk túl sok édességet a gyerekkel, mert köztudott, hogy a cukortól felpörögnek és ez nem biztos hogy a legbölcsebb dolog lenne akkor, amikor órákig egy helyben kéne ülniük. 



Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Téli mese
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Szüretzáró Szünidő
119 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek ( 10 év alatti) /2 éjszakától
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csodás Magyarország
Kérjen ajánlatot a recepciós kollégáktól!
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Őszi Oxigén
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől


Beszélgess Páfránnyal!
X