Csapatépítő játékok csapatépítő tréninghez, amelyeket a ti igényeitekhez igazodnak! Csapatépítés hotelben? Tökéletes helyszínt kínálunk hozzá!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

A legjobb csapatépítő játékok - II. rész


Cikksorozatunk első részében mutattunk néhány, igényekhez igazodó csapatépítő játékot. Fontos tudnunk, hogy milyen céllal rendezünk csapatépítő tréninget, így könnyen igazíthatjuk ahhoz a programokat is, amiket szervezünk. Bármi legyen is az elképzelés, ezek a játékok biztosan segítenek összekovácsolni a csapatot!

A legjobb csapatépítő játékok


Csapatépítő játék minimális előkészülettel

Az élet fénypontjai
Cél: Kötelékerősítés
Csapat mérete: Kötetlen
Időszükséglet: 30 perc
Szükséges eszközök: Nincsenek
Megjegyzés: Minimális előkészület, gyors, külön dolgozó csapatok számára kiváló, olcsó

 

Ez egy kétrészes játék. Kezdésképpen a játékmester felkéri a résztvevőket, hogy csukják be a szemüket egy percre, és gondolják végig életük legszebb pillanatait. Ezek lehetnek munkahellyel vagy magánélettel kapcsolatosak is. A perc leteltekor a játékmester közli a játékosokkal, hogy fénypontjaik listáját 30 másodpercesre kell csökkenteniük. Választaniuk kell egy olyan félperces emléket, amit a legszívesebben élnének újra. Ekkor indul a játék második fele: minden játékos elmeséli a többieknek, hogy melyik 30 másodperces élményét választotta.

 

A játék arra ösztönzi a résztvevőket, hogy visszatekintsenek az életükre, és megértést mutassanak mások szenvedélyei, motivációi, értékei, és személyes tapasztalatai felé.

 

Szórakoztató csapatépítő program

Csoportos túra
Cél: Kötelékerősítés, szórakozás
Csapat mérete: Kötetlen
Időszükséglet: 30 perc, vagy több
Szükséges eszközök: Nincsenek
Megjegyzés: Szabadtéri, olcsó

 

Ez a tevékenység lényegében egy egyszerű sétából áll csupán, aminek célja a környező vidék felfedezése egy csapatként. Leginkább olyan csapatok számára ideális, amelyek tagjai általában együtt dolgoznak egymással. A „túrázás” megnevezéstől nem kell megijedni – egy séta a közeli parkban vagy erdős területen bőven elegendőnek bizonyul majd. Habár a témáknak nem muszáj a munkához kapcsolódniuk, a csapattagok a nyugodtabb környezetben egy hatékonyabb brainstormingot is rendezhetnek akár, mint amilyet az irodában tudnának.

 

Csapatépítő tréninggel a jó kommunikációért

A hagyma
Cél: Kötelékerősítés, kommunikáció, értékek felállítása
Csapat mérete: 4-12
Időszükséglet: 30 perc
Szükséges eszközök: Fehér irodai tábla, hozzávaló íróeszközökkel
Megjegyzés: Gyors, minimális előkészület, külön dolgozó csapatok számára kiváló, olcsó

 

A csapat körbeüli a táblát, amire a játékmester egy hatalmas kördiagramot rajzol, annyi egyenlő méretű szelettel, mint ahány résztvevő van. A diagram fölé ez után felír egy kulcsszót, például „siker”, vagy „növekedés”. A játékosok ez után egymás után felírják a saját „szeletükbe” az adott szóról alkotott sajátos értelmezésüket. Ezek az értelmezések lehetnek olyan pontosan vagy lazán megfogalmazottak, amennyire csak a játékosok akarják őket.

 

Miután minden szeletbe belekerült egy-egy definíció, a csapat megvizsgálja és megvitatja a különböző értelmezéseket. A játékmester felvetheti azt a kérdést is, hogy vajon miért különbözik ugyanazon fogalom értelmezése a cég különböző osztályaiból és szintjeiből származó munkatársak között.

 

Ez a játék fejleszti a kommunikációs képességeket, és nyílt teret biztosít a cég céljainak megbeszélésére. Emellett értékes rálátást nyújthat arra, hogy miként értelmezik az emberek a közös munkavégzés elvont, mégis fontos szempontjait (például a már emlegetett „növekedést”).


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X