Babából tipegő? Tippek és trükkök szülőknek az átmeneti korszak átvészeléséről.

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Kisbabából tipegő? Szülőként ezt kell tudnod!


Még csak most született meg, de máris úgy nő, mint a gomba. Meghökkentő, hogy a születése óta eltelt egy év alatt mennyit változott a család legkisebb tagja, és még hihetetlenebb, hogy milyen változásokat harangoz majd be első születésnapja. A babakor és a tipegő fázis közötti átmenet igazán látványos lesz – nézzük, hogy mire számíthatsz majd!
 

Kisbabából tipegő: tippek és trükkök szülőknek

1. Beindul az örökmozgó

Biztosan nagyon vártad már, hogy csöppséged nekiveselkedjen a nagyvilágnak, de készülj fel rá, hogy ha egyszer megindul, akkor onnantól nincs megállás! Ezek után sokkal trükkösebb lesz lefektetni gyermekedet, míg Te átöltözöl, vagy kiszaladsz a szeméttel. Beindult az örökmozgó – négykézláb, vagy akár teljesen felegyenesedett léptekkel. Ezen szó szerinti előrelépés legnagyobb előnye, hogy ezentúl nem kell mindenhová magaddal vinned a picit.

 

Ha egyszer elindul a baba, akkor szerezhetők a legjobb közös élmények, amikre minden picinek szüksége van. Érdemes már korán elkezdeni a gyermekek feljesztését játékos programokkal, sportos feladatokkal. Egy bababarát szállodában remek lehetőségek vannak erre, hiszen egy ilyen helyen általában animátor szórakoztatják a gyermekeket, illetve babaúszás, mozgásfejlesztő torna is elérhető. 

 

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa családbarát wellness hotelben akkor is garantált a pihenés, ha csöppséggel érkeztek. Hogyan? Számtalan kültéri és beltéri programlehetőséget, animációt, baba és gyermek wellnest kínálunk, amik az átmeneti korszakot is problémamentessé varázsolják. Foglalj nálunk szobát az alábbi gombra kattintva!

 

Családbarát wellness hotel Noszvajon

 

2. A kis dumagyár

A korábban éhséget, fájdalmat, vagy általános kényelmetlenséget jelző gügyögések és más tipikus „babahangok” elkezdenek átalakulni, és hamarosan azon kapod magad, hogy elhangzott az első szó. Bizony, a legtöbb kisgyermek nagyjából egyéves korára jut el az első szaváig, de nem kell megijedni, ha ekkorra még nem hallottál tőle semmi értelmesnek hangzót. A nyelvi fejlődés egy nagyon hosszú folyamat, amit bármelyik gyermekorvos megerősít majd. Ennek ellenére ha úgy érzed, hogy gyermekednek gondjai vannak a szavak megformálásával (a korához képest), akkor kérj szakértői tanácsokat.

 

3. Kezdődnek a nagy lakomák

Meglehet, hogy gyermeked ételéből több köt ki az arcán, és a padlón, mint a szájában, de már az is nagy szó, hogy megpróbál egyedül enni. Persze az evőeszközök önálló használata még messze van, de a szervezet ekkorra már nagyjából elfogadja azokat az ételeket (vannak még kivételek), amiket a család többi tagja is fogyaszt, így nem igazán kell többé különleges babaételekre költened. Az egyre mozgékonyabb kezecskék azonban azt jelentik, hogy kétszeres figyelmet kell fordítanod az apróságra, amikor enni próbál.

 

Az ételeket próbáld legfeljebb 1 centis darabokra vágni, mielőtt odaadod nekik, hogy elkerüld a falat elakadását. A mézzel, a tojásfehérjével, és a különböző diókkal és mogyorókkal továbbra is érdemes az első születésnap utánig várni.Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Téli mese
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Fantasztikus Szilveszter
199 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 3 éj
 
Szüretzáró Szünidő
119 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek ( 10 év alatti) /2 éjszakától
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csodás Magyarország
Kérjen ajánlatot a recepciós kollégáktól!
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Őszi Oxigén
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tél örömei
119 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől

4. Alvás? Az a kisbabáknak való!

Úgy 15-18 hónapos korukra a gyerekek egyre kevesebbszer szenderülnek álomba reggelente, habár ez a jelenség már az első születésnap után nem sokkal is jelentkezhet. Ehhez mindenkinek nehéz lesz hozzászokni otthon (főleg anyucinak), de a reggeli ébrenlétnek köszönhetően jó eséllyel annyival többet alszanak majd éjszakánként!

 

5. Egy otthon, tele csapdákkal

Amint gyermeked útnak indul, hogy meghódítsa a nagyvilágot (még ha csak négykézláb is teszi ezt), számtalan új veszélyforrással találkozhat egyre kibővülő otthonában. Ideje tehát minél előbb bababiztossá tenni minden egyes helyiséget. Ha kell, feküdj le a földre, és nézz szét, hogy hol leselkedhet rá veszély. Konnektorok? Fűtőtest? Megragadható fiókfogantyúk? Ne hagyj ki semmit! 

 

6. Csak a kezét figyeld, mert csal

Gyermeked kézügyessége is látványos fejlődésen megy keresztül. Az első év végére az ujjszopogatás és a hajhúzogatás helyett kezeit már az apróbb tárgyak bütykölésére, és a kisebb ételdarabok felvételére használja majd. Az étkezésekre és a játékra szánt idő tehát remek lehetőséget ad majd arra, hogy megfigyeld kézügyességének fejlődését, és elősegítsd azt szórakoztató módon.

 

7. Minden érdekessé válik

Az első születésnap közeledtével észreveszed majd, hogy gyermeked egyre több körülötte történő dologra figyel majd fel. Ha megcsörren a telefon, vagy ha egy vendég lép a szobába, az mind jobban felkelti majd a figyelmét (és az érdeklődését) mint néhány hónapos korában.

 

8. Egy formálódó személyiség rögös útja

Eleinte a babád azt csinálta, amit te akartál (többnyire). Azonban durván egy éves korára már cseppet sem lesz olyan együttműködő kedvében, ha például be akarod csatolni őt a babaülésbe, és biztos lehetsz benne, hogy unalmáról is minden alkalommal értesíteni fog, ha bevásárolni mész vele. Gyermeked személyisége egyre csak fejlődik, és egyéves korában már szokása lesz eldönteni, hogy mit szeretne csinálni, és mit nem.

 

9. Szeparációs szorongás

Ezen minden gyermeknek át kell esnie. Nagyjából nyolchónapos korától kezdve csöppségedet stresszes érzés önti majd el, valahányszor távol kerül egyik szülőjétől. Ez a jelenség gyakran még a harmadik életévben is tapasztalható. Tény, hogy egyetlen gyermeked könnyei számodra is megnehezítik majd az időnkénti elkerülhetetlen elválasztódást, de ha biztosan tudod, hogy jó helyen hagyod, akkor sem neki, sem neked nincs mitől félnetek.


Beszélgess Páfránnyal!
X