Babából tipegő? Tippek és trükkök szülőknek az átmeneti korszak átvészeléséről.

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Kisbabából tipegő? Szülőként ezt kell tudnod!


Még csak most született meg, de máris úgy nő, mint a gomba. Meghökkentő, hogy a születése óta eltelt egy év alatt mennyit változott a család legkisebb tagja, és még hihetetlenebb, hogy milyen változásokat harangoz majd be első születésnapja. A babakor és a tipegő fázis közötti átmenet igazán látványos lesz – nézzük, hogy mire számíthatsz majd!
 

Kisbabából tipegő: tippek és trükkök szülőknek


4. Alvás? Az a kisbabáknak való!

Úgy 15-18 hónapos korukra a gyerekek egyre kevesebbszer szenderülnek álomba reggelente, habár ez a jelenség már az első születésnap után nem sokkal is jelentkezhet. Ehhez mindenkinek nehéz lesz hozzászokni otthon (főleg anyucinak), de a reggeli ébrenlétnek köszönhetően jó eséllyel annyival többet alszanak majd éjszakánként!

 

5. Egy otthon, tele csapdákkal

Amint gyermeked útnak indul, hogy meghódítsa a nagyvilágot (még ha csak négykézláb is teszi ezt), számtalan új veszélyforrással találkozhat egyre kibővülő otthonában. Ideje tehát minél előbb bababiztossá tenni minden egyes helyiséget. Ha kell, feküdj le a földre, és nézz szét, hogy hol leselkedhet rá veszély. Konnektorok? Fűtőtest? Megragadható fiókfogantyúk? Ne hagyj ki semmit! 

 

6. Csak a kezét figyeld, mert csal

Gyermeked kézügyessége is látványos fejlődésen megy keresztül. Az első év végére az ujjszopogatás és a hajhúzogatás helyett kezeit már az apróbb tárgyak bütykölésére, és a kisebb ételdarabok felvételére használja majd. Az étkezésekre és a játékra szánt idő tehát remek lehetőséget ad majd arra, hogy megfigyeld kézügyességének fejlődését, és elősegítsd azt szórakoztató módon.

 

7. Minden érdekessé válik

Az első születésnap közeledtével észreveszed majd, hogy gyermeked egyre több körülötte történő dologra figyel majd fel. Ha megcsörren a telefon, vagy ha egy vendég lép a szobába, az mind jobban felkelti majd a figyelmét (és az érdeklődését) mint néhány hónapos korában.

 

8. Egy formálódó személyiség rögös útja

Eleinte a babád azt csinálta, amit te akartál (többnyire). Azonban durván egy éves korára már cseppet sem lesz olyan együttműködő kedvében, ha például be akarod csatolni őt a babaülésbe, és biztos lehetsz benne, hogy unalmáról is minden alkalommal értesíteni fog, ha bevásárolni mész vele. Gyermeked személyisége egyre csak fejlődik, és egyéves korában már szokása lesz eldönteni, hogy mit szeretne csinálni, és mit nem.

 

9. Szeparációs szorongás

Ezen minden gyermeknek át kell esnie. Nagyjából nyolchónapos korától kezdve csöppségedet stresszes érzés önti majd el, valahányszor távol kerül egyik szülőjétől. Ez a jelenség gyakran még a harmadik életévben is tapasztalható. Tény, hogy egyetlen gyermeked könnyei számodra is megnehezítik majd az időnkénti elkerülhetetlen elválasztódást, de ha biztosan tudod, hogy jó helyen hagyod, akkor sem neki, sem neked nincs mitől félnetek.


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X