Soha ne hagyd, hogy ebben a pozícióban üljön a gyermek, mert később nagyon komoly károkat okozhat a fejlődésében!

menu

Komoly károkat okozhat ez az üléspozíció

Ez a W alakú üléspozíció első ránézésre ártalmatlannak, és kényelmesnek tűnhet. A gyerkőc a fenekén ül, a lábfejei kifelé néznek, a térdei maga előtt helyezkednek el. A kicsik még nagyon hajlékonyak, és az ízületeik is lazák, ezért könnyedén képesek akár órákon át ebben a pozícióban csücsülni. 

Ez az üléspozíció komoly károkat okozhat a gyermekeknél

A gyerekek gyakran választják ezt a pozíciót

 

Ez a pozíció valójában egy köztes megoldásként, valahol a mászás és az ülés között helyezkedik el. Stabilitást biztosít a kicsik számára, így a karjaikat szabadon használhatják játék vagy evés közben is, hiszen nincs szükség arra, hogy kapaszkodjanak, vagy megtámasszák magukat. Fontos, hogy felismerjük, hogy az üléspozíció csupán egy átmeneti megoldás, vagy egy rögzült rossz szokás.

 

Gyermekbarát hotelünkben számos szolgáltatássa támogatjuk a gyermekek megfelelő fejlődését, és egészségük megőrzését. Foglaljon Ön is szobát nálunk, legyenek részesei babaúszásnak, babamasszázsnak, gyermekeknek szóló szauna programjainknak, valamint szabadtéri sportolási és kikapcsolódási lehetőségeinknek!

 

Foglaljon szobát gyermekbarát hotelünkben, próbálja ki gyermekeknek szóló szolgáltatásainkat!

 

Az üléspozíció felvétele normális reakció is lehet

 

Ha a kicsi épp csak elkezdett mászni, akkor valószínűleg pihenésképpen veszi fel ezt a testhelyzetet, mielőtt tovább haladna, például valamilyen tárgy irányába. Ebben az esetben a gyerkőc nem marad túl sokáig a helyzetben, csupán annyi a célja, hogy minél stabilabb pozíciót biztosítson önmaga számára. Természetesen ezekben az esetekben is érdemes odafigyelni arra, hogy a kicsi ne szokjon hozzá, ne vegye fel túl gyakran és huzamos ideig a testhelyzetet. Amennyiben ezt sikerül elérnünk, nem kell tartanunk a későbbi kellemetlenségektől.

 

A rossz szokás számos egészségügyi probléma okozója lehet

 

A probléma akkor kezdődik, ha nagyobb gyermekünk akár naponta többször, hosszú időn át ücsörög ebben a pozícióban. Bár kényelmesnek tűnhet, sajnos komoly egészségügyi problémákat is okozhat, hiszen a a csípő, valamint a láb izmai is megfeszülhetnek, rövidülhetnek, ami csípő- és végtagproblémákhoz, az úgynevezett x-lábhoz vezethet. Fokozza a lábfej deformitás kialakulásának esélyét, lúdtalpat, valamint csámpa járást is okozhat. Sérül az egyensúlyérzék, amely később futásnál és ugrálásnál, de akár ülésnél is jelentkezhet. A hát izmai gyengébbek lehetnek, vagy később erősödnek meg, ami szintén számos gerincpoblémához vezethet.

 

Válasszon inkább másik testhelyzetet

 

Ahelyett, hogy megtiltjuk a kicsinek ezt a fajta testtartást, mutassunk neki más megoldásokat! A törökülés, a terpeszben ülés, de még a nyújtott lábbal ülés is megfelelőbb a W alakú pozíciónál. Ha újra és újra előfordul, hogy ebben a helyzetben találjuk a kicsit, szoktassuk inkább ahhoz, hogy az asztalnál, széken ülve játsszon vagy rajzoljon!Oxigén Hotel ajánlatai
 
Bolondos hetek
99900 Ft
 
Farsangra fel!
67915 Ft
 
Családi Valentin
59900 Ft
 
Apa a srácokkal
67900 Ft
 
Szülinap anya huncutkáival
67900 Ft
 
Szülinap apa huncutkáival
67900 Ft
 
Kerekecske-gombocska
79900 Ft
 
Varázslatos évszakok
79900 Ft
 
Tavaszi Levegő
79900 Ft
 
Anya szíve csücske
67900 Ft
 
Több, mint pancsi
79900 Ft
 
Csiri-biri babatorna
79900 Ft
 
Több generációs élménycsomag
 
Téli feltöltődés
69900 Ft
 
Hurrá, nyaralunk!
98900 Ft
 
Majális a Bükkben
109900 Ft
 
Pünkösdölés Noszvajon
129800 Ft
 
Bolondos Húsvét
139900 Ft
 
Március idusa
129000 Ft
 
Téli élmények
79900 Ft
 
Nyári előfoglalási akció
84830 Ft
Beszélgess Páfránnyal!
X