Néhány hasznos tanács, hogy jó szülő váljék belőled

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Hasznos tanácsok, hogy igazán jó szülő legyen belőled


A legtöbb szülő valószínűleg feltette már magának azt a kérdést, hogy vajon jó, amit csinál? Jól neveli a gyermekeket? Hasznos tanácsokkal látja el őket? A következőkben mutatunk néhány hasznos tanácsot, amiket érdemes megfogadnod szülőként! 

Néhány hasznos tanács, hogy jó szülő váljék belőled


Olvassatok együtt 

Olvassatok lehetőleg minden nap, együtt! Már újszülött korban érdemes olvasni a picinek, hiszen a csecsemők szeretik a szüleik hangját hallgatni. A gyermekek számára az együtt olvasás egy nagyszerű kötődési élmény, amely biztosíthat arról, hogy felnőtt korában sem fog nemet mondani egy jó könyvre.

 

Légy őszinte 

Mindig mondj igazat! Ugye te sem szeretnéd, hogy a gyermeked hazudjon neked? Már korán érdemes megismertetni a gyerekekkel az őszinteség fontosságát. 

 

Tanuljatok meg együtt örülni 

Örüljetek együtt a jó dolgoknak! Amikor észreveszed, hogy a gyermeked valami hasznos vagy kedves dolgot csinált, tudasd vele, hogy ez téged mennyire boldoggá tesz. Nagyszerű módja annak, hogy megerősítsük a jó viselkedést, így valószínűbb, hogy ezt a későbbiekben is folytatni fogja.

 

Ne engedd meg neki, hogy tiszteletlen legyen 

Ne engedd meg a gyermekednek, hogy tiszteletlen legyen! Soha ne engedd, hogy bármilyen bántó dolgot mondjon rád, vagy bárki másra! Ha mégis megtörténik, határozottan mondd meg neki, hogy nem tűröd el tiszteletlenség semmilyen formáját.

 

Ne harcolj az étkezéssel kapcsolatban 

Kerüld el az étkezéssel kapcsolatos harcokat! Az egészséges gyerek ösztönösen tudja, mennyit kell ennie. Ha nem hajlandó befejezni az ételt, csak engedd el. Hidd el, nem fog éhezni.

 

Ügyelj a közös étkezésekre 

Legalább egyszer egy nap étkezzen együtt a család! Ha együtt ültök az asztalnál egy remek módját választjátok annak, hogy megosszátok egymással a boldog híreket, beszéljetek a napotókról. Segít a gyerekeknek az egészséges táplálkozási szokások kialakításában. Hagyd, hogy a gyerekek rendeljenek. Hetente egyszer, hagyjad hogy a gyerekek válasszák ki, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

 

Mutasd meg, hogy milyen jó másokon segíteni 

Mutasd meg gyermekeidnek, hogyan legyenek felelős polgárok. Keresd meg a módját, hogy hogy segítsenek másoknak egész évben. A gyerekek nagyban segíti, ha kivehetik a részüket a közösség munkájából.

 

Tanítsd meg őket már korán a helyes viselkedésre

Beszélj arról, hogy mit jelent jó embernek lenni. Kezd el már korán: amikor olvasok lefekvéskor egy történetet, kérdezd meg a kisgyermekedet, hogy a karakterek átlagosak vagy kedvesek-e, és fedezzétek fel, miért. Magyarázd el a gyerekeknek, hogy miért fontosak az értékek. Az egyszerű válasz: ha kedves vagy, nagylelkű, becsületes és tiszteletteljes, az emberek szeretni fognak, és jó emberként tartanak számon. Meg kell érteniük, hogy jobban fogják érezni magukat, ha ezeket a tulajdonságokat birtokolják.


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X