Nagyszerű játékötletes kisbabáknak és kisgyerekeknek, amiket imádni fognak!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Legjobb játékötletek kisgyerekek számára


Játszadozni minden apróság szeret, de ezek a tevékenységek nem csupán szórakozás céljából fontosak a csecsemők és a kisgyermekek számára. Temérdek olyan alapvető ismeret sajátítható el a játékok során, amelyek aztán a felnőttkorig kísérik majd őket. A kezdeti szülő-gyermek játszadozások elengedhetetlenek a fejlődéshez, hogy később már önállóan csinálhassák ezt, és fedezhessék fel maguknak a világ működését.

Szuper játékok csecsemők és gyerekek számára

Oxigén Hotel ajánlatai
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Téli mese
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Dupla Szilveszter
199 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 3 éj
 
Szüretzáró Szünidő
119 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek ( 10 év alatti) /2 éjszakától
 
GESZTENYEFIGURÁK
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 3 éjtől
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Őszi Oxigén
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tél örömei
119 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől

Játékok korosztályok szerint

 

Bármilyen korban

 

Játék vízzel

A kisbabák, a tipegők és a fiatal gyerekek imádnak a vízzel játszani, legyen szó a fürdőkádról, egy gyerekmedencéről, egy lavórról, vagy akár egy kinyitott kerti csapról. Szerezz néhány tiszta műanyag palackot, amivel locsolhatja és spriccelheti a vizet, esetleg egy szivacsot is, amivel játszhat (figyelj oda, nehogy kiharapjon belőle egy darabot). Lényegében bármi vízzel kompatibilis tárgy szóba jöhet, amit nem lehet lenyelni, nem éles, és nem jelent egyéb veszélyeket sem gyermeked számára.

 

Bármit is csinálsz, ne hagyd, hogy egy csecsemő vagy tipegő korú gyerek akár egy pillanatig is felügyelet nélkül maradjon, mert akár 5 cm vízben is megfulladhatnak.

 

Olvasás

Az olvasást lényegében bármikor elkezdheted a picinek. Mint ahogy azt már előbb is említettük, minél több beszédet hall, gyermeked annál hamarabb és több szót tanulhat meg. Az olvasás továbbá hozzájárul későbbi tanulási készségük fejlődéséhez is.

Gyerekkönyveket minden kisebb-nagyobb könyvtárban találsz majd. Még ha csak napi 10 percet is olvasol neki (eleinte sokkal tovább nem fogod tudni lekötni a figyelmét), akkor is sokat tanul majd a kommunikációról.

 

4 hónapos kortól

 

Csörgők

Ha nincs otthon csörgőtök, akkor házilag is készíthetsz egyet. Fogj egy műanyag palackot és töltsd fel néhány szem száraz lencsével.

Mivel a babok mérgezők lehetnek a fiatal gyerekek számára, és véletlenül a kupakokat is lecsavarhatják, ezért érdemes azokat erősen hozzáragasztani az üveghez, amíg be nem szerzel egy rendes csörgőt neki.

 

18 hónapos kortól

Főzőcskézés

Fogj egy műanyag tálat és néhány műanyag kanalat, amivel különféle hozzávalókat (cukor, liszt, száraz lencsék, rizs, stb.) mérhettek ki és keverhettek össze vízzel. Persze mindezt csak felügyelet mellett.

 

Rajzolás és festés

Zsírkréták, filctollak és porból keverhető festékek – egy fiatal gyereket ezek az apróságok indíthatnak meg egy kreatív úton, de első sorban remek szórakozás forrásait jelentik számukra.

Az első lépések persze nagyon alapvető dolgokról szólnak majd – például hogy hogyan kell tartani az ecsetet vagy a zsírkrétát –, de később egyre érdekesebb alkotásokat hozhattok majd létre közösen.

 

24 hónapos kortól

Ruhapróba

Keress régi sapkákat, kesztyűket, sálakat, pizsamákat, vagy egyszerű szövetdarabokat a szekrényben, vagy kérdezd meg ismerőseidet, hogy nem-e tudnának nélkülözni néhány felesleges gyerekruhát. A lényeg, hogy ne legyenek a ruhákon olyan kiálló részek, amik könnyedén a nyaka köré tekeredhetnek, vagy amiket lenyelhetnek.

 

30 hónapos kortól

Modellezés

Szedd össze az otthoni (tiszta) kartonpapírokat, joghurtos dobozokat, műanyag üvegeket és minden mást, amik kreatív alapanyagok lehetnek. Szerezz egy kis gyerekek számára készült ragasztót, hogy könnyedén összerakhassatok bármit, ami eszetekbe jut.

 

Játékbiztonság

Figyelj oda a használt, vagy piacon árusított gyerekjátékokra, ezek ugyanis nem biztos, hogy megfelelnek a biztonsági előírásoknak, amik a gyerekjátékokat kötik.

A játékokon általában feltüntetnek egy minimum ajánlott életkort is, amit minden esetben tarts be, és lehetőleg maradj a közelben, valahányszor játszani kezd velük gyermeked.

Figyelj oda az éles élű, hegyes, szétszedhető játékokra, amik lenyelhető részeket tartalmazhatnak.

 

Játékok különleges igényű gyermekek számára

A különleges igényű gyermekek számára képességeikhez és szellemi szintjükhöz mérten kell játékot választani. Lehetőség szerint ezek a játékok legyenek világos színűek, adjanak ki valamilyen hangot magukból és legyenek mozgó részeik.

Ha a gyermek egy fiatalabb korosztálynak készült játékkal játszik, akkor győződj meg róla, hogy ne tudja véletlenül széttörni.

A látássérült gyermekek számára jellegzetes textúrájú játékok ideálisak, míg a halláskárosult gyermekek nyelvi képességeit például az ujjakkal elmutogatott szavakat használó kirakósok fejleszthetik.

 

TV nézés

Az általános szakvélemény szerint a 2 évnél fiatalabb gyermekeknek semmilyen mértékű vagy jellegű vizuális média nem ajánlott. Ez azt jelenti, hogy a 24. hónap előtt sem TV, sem számítógép, sem táblagép, vagy okostelefon elé nem ajánlott leültetni a gyermeket, sem szülői felügyelettel, sem pedig egyedül.

Habár léteznek 2 évnél fiatalabb gyerekeknek készült televíziós programok, ezek hatása a mai napig kérdéses, és képtelen helyettesíteni a gyermek-szülő kommunikációt, ami ilyenkor a legtöbb fejlődést biztosítja a gyerekek számára.
 


Beszélgess Páfránnyal!
X