Csapatépítő játékok, amiket nem érdemes kihagyni.

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

A legjobb csapatépítő játékok - I. rész


A sablonos játékokat már mindenki unja, úgyhogy ezektől érdemes távol maradni. De akkor milyen játékötletekkel érdemes készülni következő csapatépítőtökre? Ez nagyban függ attól, hogy mi a csapatépítő program célja. A listánkban összeírt játékoknál mind ellenőrizheted, hogy mi a játék célja, és ha ez passzol a csapatépítőéhez, akkor érdemes lesz kipróbálni!
 

Csapatépítő játékok, amik összekovácsolják a kollégákat

Hogyan érhetők el hosszútávú eredmények a csapatépítő játékokkal?

Ne feledd, hogy a csapatépítő programok során tanultakat a munkába való visszatérés után is fel kell majd frissíteni és megerősíteni. Készülj fel tehát arra, hogy a munkahelyen hogyan emlékeztetheted a csapatot a játékok tanulságaira. Egyetlen alkalom pedig nem lesz elég, hiszen a tanulás is egy folyamat. Éppen ezért érdemes rendszeres csapatépítőket szervezni, amennyiben ezt megteheted, hogy maga a tanulás is a munkahelyi kultúra részévé válhasson.

 

Vidéki wellness hotelünk tökéletes helyszíne csapatépítő programoknak és tréningeknek, számos izgalmas, kreativitást igénylő, megoldandó feladat várja a kollégákat! Egy hosszú nap után wellness birodalmunkban való pihenés maga a mennyország! Fedezzétek fel együtt Noszvaj és környékének legendáit, kérd ajánlatunkat csapatépítő tréninghez!

 

Csapatépítő tréning helyszín

 

Milyen jellegű csapatépítő játékok léteznek?

A csapatépítés maga számos játéktípus segítségével történhet. Ezek a játékok fókuszálhatnak az előítéletek és elfogultságok eloszlatására, a bizalom megerősítésére a csapattagok között, a csapatban való gondolkodásra és problémamegoldásra, vagy egyszerűen az önfeledt szórakozásra is. Válassz olyan játékokat, amelyek célja megegyezik a csapatépítő alkalom céljával.

 

A személyes kötelékeket megerősítő játékok

A jó koordinálhatósághoz elengedhetetlen, hogy minden csapattagot szoros kapocs kössön össze, és természetesen közös küldetések is. Csak így biztosítható, hogy megbízzanak egymásban és vezetőségükben is, és hogy ennek köszönhetően az utasításokat is megfelelően kövessék majd. A köteléképítő játékok ezért olyan nagyon fontosak.
 Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Téli mese
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Fantasztikus Szilveszter
199 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 3 éj
 
Szüretzáró Szünidő
119 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek ( 10 év alatti) /2 éjszakától
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csodás Magyarország
Kérjen ajánlatot a recepciós kollégáktól!
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Őszi Oxigén
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tél örömei
119 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől

Jégtörő játékok

Ezek a bemelegítő játékok segítenek a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek egymással és bajtársiasságot alakítsanak ki maguk között. A jégtörő játékokat egy hosszabb csapatépítő programsorozat elején érdemes megejteni. Mivel általában személyes információk megosztása köré épülnek fel, így különösen hasznosak olyan csapatok számára, amelyek tagjai nem közvetlenül egymás társaságában végzik a munkájukat.

 

Kommunikációfejlesztő játékok

A kommunikáció a csapatok leggyakoribb gyengepontja, a gyenge kommunikációs készségek pedig rettenetesen lelassíthatják a munkavégzést, és rengeteg fennakadást okozhatnak. A kommunikációs játékok bizalomépítésre, őszinteségre és átláthatóságra ösztönzik a résztvevőket.

 

A komfortzónát feszegető játékok

Néha jó ötlet kivezényelni a csapatot az irodából, és valami olyat csinálni, aminek semmi köze nincs a munkához. Az ilyen jellegű játékok arra biztatják a résztvevőket, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból, és hogy kipróbáljanak valami újat.

 

Az elismerés kimutatását elősegítő játékok

Kutatások kimutatták, hogy azok a munkatársak, akik úgy érzik, hogy elismerik a munkájukat, motiváltabbak és elszántabbak a munkájuk iránt. Ezen érzés kiváltása szándékos erőfeszítést igényel, a vezetők számára pedig nem mindig egyszerű kiosztani az effajta dicséreteket. Az ezen képesség fejlesztésére összpontosító játékok segítenek, hogy a munkatársak könnyebben kifejezzék elismerésüket egymás iránt.

 

A csapatértékek fejlesztésére irányuló játékok

Ezen játékok segítségével a csapattagok többet tudhatnak meg egymással közösen végzett munkájukról, és hogy mit értékelnek egyéni emberekként. Amikor az emberek ismerik kollégáik értékrendszerét, akkor könnyebben megérthetik, hogy miért viselkednek úgy ahogy egy bizonyos helyzetben. Ez a tudás harmonikusabb munkahelyi légkört segíthet kialakítani, és egyszerűbb megoldásokat tesz lehetővé, amennyiben nézeteltérések keletkeznek.

 

Csapatmunkára ösztönző játékok

Nem mindig egyszerű összehangolt munkavégzésre rávenni egy csapatot. Nem csak eltérő személyiségű embereknek kell megtanulniuk együtt dolgozni egymással, de az is fontos, hogy mindenkiben kialakuljon egy egységes, közös cél képe is. A csapatmunkára összpontosító játékok segítenek ráébreszteni résztvevőket, hogy hogyan segíthetik (vagy éppen hátráltathatják) a közös munkavégzést.

 

A csapatok problémamegoldó képességeit fejlesztő játékok

Amikor egy csapat gondokba ütközik az irodában, a probléma gyökere gyakran a rossz kommunikáció. Ezek a problémamegoldó tevékenységek segítenek a kommunikáció és a csapatmunka fejlesztésében.

 

Játékok egyszerű szórakozásra

Nem titok, hogy a szervezetek egyre többet követelnek meg alkalmazottaiktól. Az üzleti világ nagyon megterhelő tud lenni, és csapatodnak néha egyszerűen csak egy kis kikapcsolódásra van szüksége. Ezek a játékok lehetővé teszik, hogy a munkatársak kipihenjék magukat, felfrissítve ezzel kreativitásukat és hatékonyságukat egyaránt – mindezt szórakoztató tevékenységekkel.

 

A vezetői készségeket fejlesztő játékok

Habár számos csapatépítő játék ad lehetőséget arra, hogy a vezéregyéniségek kiemelkedjenek a tömegből, ezek a tevékenységek kifejezetten a vezetői készségekre összpontosítanak.

 

Csapatépítő játékok minden célra

Most, hogy megismerkedtünk a különböző játéktípusokkal, nézzünk meg néhány példát is rájuk!

Vakációs gyakorlat
Cél: Kötelékerősítés, kommunikáció
Csapat mérete: Kicsi vagy közepes
Időszükséglet: 40 perc
Szükséges eszközök: Nincsenek
Megjegyzés: Egyszerű előkészületek, olcsó, külön dolgozó csapatok számára kiváló

Alakíts ki párokat a csapat tagjaiból, és magyarázd el nekik, hogy a következő jellegű beszélgetésminta alapján kezdjenek el kommunikálni egymással:

„A” személy megosztja a párjával („B”), hogy hová szeretne menni nyaralni (az álomutazásukat).
„B” személy válasza: „Igen, DE…” – ezt egy kritika követi a célállomásról.
„A” személy válasza: „Igen, DE…” – „A” itt megvédi választását.

Például:
„A”: Szeretnék elutazni Amerikába.
„B”: Igen, DE az nagyon drága hely.
Stb.

„A” és „B” ez után folytatják a folytonos oda-vissza „DE…” érvelést. Az első körben „A” személy védi a saját választását 5 percen keresztül, majd az idő lejárta után a két játékos szerepet cserél, és most „B” meséli el, hogy hová szeretne, utazni, stb.

Miután „B” is 5 percig védte a saját választását, a megjegyzések jellege változik. „A” játékos ismét elmondja, hogy hová szeretne utazni (a célpont ugyan az marad), „B” pedig ezt egy „Igen, ÉS…” megjegyzéssel követi.

Például:
„A”: Szeretnék elutazni Amerikába.
„B”: Igen, ÉS út közben átrepülhetsz egy egész óceánt is.

A játék remek lehetőséget nyújt a kollegáknak arra, hogy jobban megismerjék egymást, és beszélgetésbe elegyedjenek egymással.

 

Luxus távoli kikapcsolódás
Cél: Kötelékerősítés, értékek felállítása, szórakozás, csapatszellem megerősítése
Csapat mérete: Kicsi vagy közepes
Időszükséglet: Több nap
Szükséges eszközök: Nincsenek (az üdülő biztosítja őket)
Megjegyzés: Távoli helyszín


A kikapcsolódás többféle helyen is lebonyolítható, például szállodákban, kempingterületeken, stb. Vannak olyan cégek és utazási irodák, amelyek kifejezetten csapatépítő jellegű programcsoportokat állítanak össze a cég számára. Ezek a programok lehetnek logikai feladványok, vagy akár kincskeresés is, és általában két vagy több csoportra bontják az egész csapatot némi barátságos versengés céljából.

 

Az ilyen üdülőhelyek kiváló alkalmat biztosítanak a kollégák közötti kapcsolatok kiépítésére és megerősítésére, mindezt könnyed szórakozás közepette. Továbbá csapatmunkára és kommunikációra ösztönzik a csapat tagjait.


Beszélgess Páfránnyal!
X