Foglalás
Bezár

Borok, borkóstoló Eger környékén

A noszvaji Oxigén Family Hotel**** -hez vezető dimbes-dombos utat körbeveszik a hegyoldalak lejtőin nyújtózó napsütötte szőlős kertek, birtokok. Romantikus pincesorok és dűlők szegélyezik utunkat, melyek borkalandozásra csábítják az erre látogatókat. Fedezze fel az egri borvidék legjobb borait, kóstolja meg őket Family Bárunkban vagy De la Motte éttermünkben! Hiszen mi lehetne tökéletesebb befejezése egy, noszvaji hotelünkben eltöltött napnak, megízlelni az egri borvidék legjobb italát? Szállodánk éttermében minőségi borokat kínálunk, igény esetén akár borkóstolót is szervezünk.

Borkóstolók az egri borvidéken, a Bükk lábánál



Egri Bikavér és Egri Csillag



Az egri talán a legismertebb történelmi borvidék, mely 5000 hektáron terül el és az ország leghíresebb vörösborának, az Egri Bikavérnek szülőhazája. Az egri vörösborok fűszeressége, tüzessége, finom bársonyossága leginkább a Bikavér kompozíciójában érvényesül. E nemes ital termelésének és elkészítésének módját a több évszázados hagyományokat alapul véve az egri borvidék szőlő- és bortermelői 1997-ben az úgynevezett „Bikavér Kódexbe" foglalták. Az Egri Bikavér lett Magyarország „legújabb kori" bortörténelmében az első védett eredetű bor. Miután valamennyi „Egri" nevű bor védett eredetű bor lett, az Egri Bikavér mellé az egri borászok 2010-ben komponálták meg annak fehér párját, az Egri Csillagot.

Egri Szépasszony-völgy



Az egri borvidék puha vulkáni eredetű kőzete kiválóan alkalmas arra, hogy borospincét vágjanak bele. A Szépasszony-völgyi pincesorok szorosan összeforrtak Eger nevével. Borospincéi az elmúlt évtizedekben országos ismertségűvé váltak, és természetesen az egri borvidék legjobb borait itt ízlelhetjük, vásárolhatjuk meg. A területet egészen a századelőig Koháry-völgyének hívták, a frissebb Szépasszony-völgy elnevezéshez jó néhány helyi legenda fűződik. Egyes néprajzkutatók szerint a "Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Vannak, akik állítják, hogy egy szépasszony birtokában volt a völgy, illetve annak egy része. Megint mások szerint egy híresen szép asszony árusította itt pincéjében a finom egri bort.

Borkóstolók Eger környékén – Thummerer Pincészet



Az Oxigén Family Hotel****-től mindössze egy rövid sétányira van a kiváló borairól és pálinkáiról ismert Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok. A családi pincészetet 1984-ben alapította Thummerer Vilmos, aki 1995-ben elnyerte az Év Bortermelője címet, 2011-ben elnyerte az Év Pincészete elismerő díjat, 2013-ban pedig a Magyarország Legeredményesebb Pincészete díját vehették át. Előzetes bejelentkezés alapján lehetőséget biztosítanak pincelátogatásra is, ahol bejárható 2200 m2 területű pincelabirintusuk. Elérhető náluk klasszikus Egri Bikavér, Egri Csillag, de különlegességeik között szerepelnek egyedi összeállításaik: Berta, Bertram, illetve a méltán népszerű Tréfli is.

Borkóstoló Eger mellett, Noszvajon



Noszvaj számos pincéje büszkélkedhet kiváló minőségű aranyló és rubinvörös borokkal. Szívesen ajánljuk a falunkba érkezők figyelmébe a minősítő táblarendszerrel ellátott pincéket, ahol a borok minőségét készítőjük személyesen garantálja. Akár hosszabb túrákra is ellátogathatnak a közelben

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!