Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa vidéki wellness hotel története: egy családbarát wellness hotel színes legendái és évszázados múltja.

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Vidéki wellness hotel izgalmas történettel

Vidéki wellness hotel Eger mellett, NoszvajonNégycsillagos vidéki wellness szálloda évszázados múlttal

Noszvaj az ország egyik legtisztább levegőjű települése, hatalmas idegenforgalmi jelentőséggel bír. Eger közelsége, a sok-sok természeti kincs és történelmi látnivaló igazi kirándulóhellyé teszik, melyet az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa vidéki wellness hotel különleges családi pihenésekkel és ZEN Spa élményekkel tesz tökéletessé.


Vidéki wellness hotelünk története –  A De La Motte család 

Vidéki wellness szálloda százéves történettelAz Eger mellett fekvő Noszvajt eredetileg olasz telepesek alapították. Neve is innen ered, hiszen latinul azt jelenti: A mi falunk. A környék települései (pl: Olaszliszka) hasonló olasz múltról tanúskodnak. Vidéki wellness hotelünk története a francia hatás megjelenésével, a De La Motte család betelepülésével kezdődött. Noszvaj kiemelt műemléke ugyanis a késő barokk, copf stílusban épült De la Motte Kastély, mely a település központjában áll.

 

Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa vidéki wellness szálloda épületének helyén a XIX. században az ehhez a kastélyhoz tartozó birtok majorsági központja helyezkedett el. Az 1800-as évek végén a tulajdonos 220 fenyőfát telepített a jelenlegi park területére, mely ettől buja zölddé vált, vadregényes hangulatot, kellemes levegőt és árnyas menedéket nyújtott.

 

Vidéki wellness hotelünk történetének legelső állomása 1901-1904 közé tehető, ekkor építették a jelenlegi hotelépület elődjét, mely a Berta Háza nevet kapta a De la Motte Kastély tulajdonosának felesége után. A XX. század elején a birtok életében jelentős változások következtek be: az épület körül ápolt angolparkot hoztak létre, ritka virágokat, cserjéket telepítettek. A kor modern mezőgazdasági eszközeinek használatával mintagazdaságot hoztak létre.

 

A De La Motte családba benősült Galassy gróf szívesen utazgatott a világ minden pontján, kelet-ázsiai körútjairól magával hozta a fürdőzés, a meditáció és a különleges japán wellness - ZEN Spa - élményt is. A birtokon egy tavat hozott létre kis hidakkal és fürdőházzal, mely feltehetően a hotel jelenlegi ZEN Spa-jának területén állt.

 

Gasztronómia, szőlőtermesztés és borászat vidéki wellness szállodánk környékén

Gasztronómia és szőlőtermesztés a vidéki wellness hotel környékénA településen már akkoriban kiemelkedő szerep jutott a szőlőtermesztésnek és a borászatnak. A szálloda épületének szomszédságában található az egykori uradalmi pince, a mai Thummerer Pince. Története kőbe vésett, a 2009-ben jelentősen kibővített földalatti tér száz évvel ezelőtti eseményeket is elmesélhetne. Jóval több mint négyezer négyzetméternyi terület – négy hatalmas főúri bálterem – érleli itt a hegy levét.

 

Egy környékbeli szénbánya végkiárusításra kínált egy precíziós pontossággal dolgozó gépmonstrumot, amelyet egy talpraesett mérnök vásárolt meg, aki azzal sok-sok éve vájja már az újabb és újabb járatokat Noszvaj, valamint Eger környékén.

 

Tudja mindenki, aki valaha is ezzel a szakmával próbálkozott, hogy nincs párja az érlelésben-tárolásban ennek a házak, utcák alatti világnak, ahol a hőmérséklet télen-nyáron nem több és nem kevesebb tíz Celsius-foknál. A járatok falát a nemespenész vastag bársonya borítja, sajátos mikroklímát teremtve és páratlan környezetet kínálva. A tenyér is elsüllyed ebben a természetes paplanban, ha az ember rátámaszkodik.

 

Ha szeretne kipóbálni egy valóban történelmi jelentőségű bort, az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa vidéki wellness hotel éttermében megteheti. 

 

Vidéki wellness hotelünk története a múlt századtól napjainkig

Vidéki wellness szálloda a Bükk lábánálA múlt század második fele vidéki wellness hotelünk történetében meghatározó, ekkor az épületben üdülő működött. Az átalakítások után, 2012 júniusától a mai kor igényeinek megfelelő négycsillagos baba- és gyermekbarát wellness hotel várja a pihenni vágyó családokat számos felejthetetlen élménnyel, kültéri és beltéri programokkal.

 

Hogy mibej rejlik Noszvaj hangulata? Sokan a híres kaptárköveknek tulajdonítják a település varázsát, hiszen úgy hiszik, hogy a Föld energiája tükröződik bennük. Ha Eger az úticél, akkor is érdemes Noszvajon megszállni, hiszen a városi élményeket tökéletesen kiegészíti a noszvaji energia és hangulat, valamint az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa vidéki wellness hotel nyújtotta lehetőség

 

Érdekességet jelentenek itt a legendák a híres kaptárkövekről, melyeket Noszvaj és a Szomolya környékén találtak. Hozzájuk azt a hitet fűzik, hogy a Föld energiája tükröződik bennük. Így a környékhez valóban társítható energetizáló hatás. Ha Eger az úticélja, érdemes itt megszállnia, mert a városi élményeket tökéletesen kiegészíti a noszvaji energia, hangulat és az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa családi wellness világa.

 

Vidéki wellness hotelünk történetét családi legenda színesíti

Vidéki wellness hotel Eger mellett, NoszvajonEgy titkos legenda szerint Berta Asszony, a De La Motte Kastély tulajdonosának felesége esténként körbesétálta az épületet, beszélgetett a fákkal és bokrokkal, megszedte kedvenc virágait. Ettől a gondoskodástól a növények szinte megteltek élettel és a természet zöldellően megfiatalodott.

 

 

Sétáljanak végig Önök is az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa vidéki wellness hotel kertjében azon az úton, ahol egykor Berta asszony is tette, és figyeljék meg, ahogy a természet viszonozza a hajdani törődést. Fedezzék fel játszva a gyerekbarát hotel nagyasszonyának lépteit!

 

Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Álomutazás az egész családnak - ajándékkal
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
Beszélgess Páfránnyal!
X