Mit tegyek, ha hisztizik a gyerek? - 3 hatékony tipp, amit bármikor bevethetsz

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Hatékony hiszti-kezelés: 3 tipp, amit bármikor bevethetsz


A boltban, az orvosnál, otthon, a nagyinál. Mind tudjuk, hogy bizony a hiszti bármikor beüthet. Olykor pillanatok alatt elmúlik, hiszen pontosan tudjuk, mi a hiszti oka, olykor azonban igazi kihívást jelent anyának és apának is. Talán csak egy kis fáradtság áll a háttérben, esetleg egy kis akaratoskodás, mindenkit szeretnénk megnyugtatni: a hiszti bizony a legtöbb esetben teljesen természetes. Persze ettől nem lesz könnyebb dolgunk a boltban ácsorogni zokogó gyermekünkkel, ezért elhoztunk 3 olyan hatékony tippet, amit szülőként bármikor bevethetsz!

Tippek hiszti ellen


Tippek hiszti ellen

1.Tereljük el a figyelmét

Talán túl közhelyesen hangzik, de a legtöbb családban kiválóan működik. Persze csak akkor, ha tényleg valami olyasmivel tereljük el a lurkó figyelmét, ami alapesetben is érdekelné őt. Ha egy plüssállatot lóbálunk előtte, amire egyébként rá se bagózna, valószínűleg nem érünk majd el semmit. 

 

Kezdjünk inkább közös mókázásba, dalolászásba, táncolásba, csináljon apa valami vicceset, vagy adjuk a kicsinek a kedvenc játékát. Ezzel elősegíthetjük az indulatok és erős érzelmek levezetését is. Hogyan? Tapossunk mindannyian erősen a padlón, minél hangosabban, hogy a hiszti eltűnjön!

 

2.Hiszti-pajti

Ez a tipp inkább a nagyobb gyerkőcökre vonatkozik, érdemes a kicsiknél is időben bevezetni ezt a szokást. Legyen egy apró játék, egy icpici plüssfigura, valami olyasmi, amit könnyedén magunkkal vihetünk bárhova, amit a gyerkőc megszorongathat hiszti esetén. Egy bajtárs, akinek elmondhatja, mi bántja. Aki vele van, és nem anyával vagy apával, kizárólag a gyermek hisztijében segít. Olyan ez, mint csecsemőkorban a cumi, csak a nagyobb lurkók megnyugtatására szolgál.

 

3.Anya és apa kellemes hangja, puha érintése

Egy zaklatott gyermeknek leginkább nyugalomra van szüksége, amit anya és apa, a szokásosnál is halkabb szavakkal, pici simogatásssal és öleléssel elősegíthet. Ekkor a gyermek fókuszálni kezd, hiszen szeretné meghallani, amit anya vagy apa mond, odafigyel majd az apró érintésekre. A figyelem tehát a zaklatottságról és hisztiről anya és apa mosolygós arcára irányul.

 

 


Beszélgess Páfránnyal!
X