Bemutatjuk, hogy hogyan motiválhatod a gyermeked a tanulásban

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

8 tipp, melynek segítségével motiválhatod a gyermekedet a tanulásban


A legtöbb diák nem születik jó tanulóknak, az egyéni személyiség pedig nagy szerepet játszik a gyermek tanulási hajlandóságában. Ha szeretnéd segíteni a gyermekedet a tanulásban, alkalmazd a következő tippeket! 

Bemutatjuk, hogy hogyan motiválhatod a gyermeked a tanulásban

Minden olyan diák, aki rendelkezik az alapvető képességekkel és a megfelelő motivációval, jó tanulóvá válhat. A tanárok és a szülők egyik legnagyobb hibája az, amikor a tanulást az osztályteremre korlátozzák, míg az osztályterem valószínűleg az elsődleges oktatási forrás lesz, a szellemi, társadalmi és tudományos növekedésnek az osztályterem falain kívül kell terjednie - ha valóban növelni szeretnéd a gyermeked vágyát a tudás iránt és fejleszteni tanulási képességét. A következőkben mutatunk néhány bizonyított tippet és stratégiát, amelyek motiválják a gyermekedet a tanulásra. Alkalmazd őket helyesen, és látni fogod, hogy gyermeked rövid időn belül felfedezi a tanulás örömét.

 

 

1. Alakíts ki egy jó légkört az olvasásra a gyermeked számára

Sokan azzal érvelnek, hogy az olvasás az élet sikerének kulcsa. Azok a gyerekek, akik szeretik az olvasást, a tanulás iránti szeretetüket fejlesztik, illetve azok a gyermekek, akik az olvasással küzdenek, valószínűleg a tanulással is küzdenek.

 

Az olvasás nemcsak segít a gyerekeknek egy sokkal gazdagabb szókincs kifejlesztésében, hanem segít az agyuknak abban, hogy megtanulják a különböző fogalmak feldolgozását és a hivatalos kommunikációt is. A jól olvasó diákok minden témakörben - köztük a matematikában is – otthonosan mozognak. Segíts a gyermekednek az olvasási készségek fejlesztésében és az olvasás iránti szeretet kialakításában! Hozz létre egy családi olvasási időt, ahol mindenki napi 20 percet olvas.

 

A jó olvasási szokások fejlesztésének kulcsa az, hogy az olvasás szórakoztató legyen - nem pedig bosszantó. Ha egy gyermek úgy dönt, hogy az olvasás unalmas vagy frusztráló, nem fog nagy kedvvel olvasni, és a tanulási képessége is csökken. Hagyd, hogy a gyermeked saját könyveket válasszon, segíts neki olvasni, és teremts olyan tevékenységeket számára, amik szórakoztatóbbá teszik az olvasást.

 

 

2. A nyitott és őszinte kommunikáció ösztönzése

Ösztönözd a gyermekedet, hogy fejezze ki véleményét arról, hogy mi történik az oktatásával kapcsolatban, hogy mi a véleménye a tanárairól, illeltve a tanulási módszerekről! Hozz létre egy nyitott légkört, ahol kényelmesen érzi magát! Amikor a gyerekek úgy érzik, hogy a véleményük nem számít, vagy elakadnak, valószínűleg eltávolodnak a tanulási folyamattól is. A jó tanulók kinyilvánítják a véleményüket és meg tudják beszélni a szüleikkel a tanulási nehézségeiket, problémáikat!

 

 

3. Összpontosíts a gyermeked érdekeire

Amikor a tanulás során a gyermekek érdekes területekkel és témákkal találkozik, a tanulás szórakoztatóvá válik, ezáltal sokkal szívesebben tanulnak. Ha igazán szeretnéd segíteni a gyermekedet a tanulásban, és szeretnéd, hogy jó tanulóvá váljon, ösztönözd őt arra, hogy vizsgálja meg azokat a témákat, amelyek lenyűgözik őt. Ha szereti a dinoszauruszokat, segíts neki érdekes könyveket és történeteket találni a dinoszauruszokról. Ezután kérd meg őt arra, hogy azonosítsa öt kedvenc dinoszauruszát, és magyarázza meg, miért választotta pont őket.

 

 

4. A különböző típusú tanulási stílusok bevezetése és ösztönzése

Minden gyermeknek van tanulási preferenciája és stílusa, amely a legjobban megfelel számára. Néhány gyermeknek domináns tanulási stílusa van, míg mások inkább különböző tanulási stílusok kombinációját választják. Nem feltétlenül létezik egy helyes vagy egy rossz tanulási stílus. Hét alapvető tanulási stílus létezik: vizuális, hallási, verbális, fizikai, logikai (matematikai), társadalmi és magányos. A kisgyermekek számára hasznos a különböző típusú tanulási stílusok felfedezése és alkalmazása.

 

 

5. A tanulás szórakoztatóvá tétele a játék alapú tanulás által

A játékalapú tanulás nem új koncepció, és nagyon előnyös lehet számos okból. A játékok oktatási eszközként való használata nemcsak a mélyebb tanuláshoz és a nem kognitív készségek fejlesztéséhez nyújt lehetőséget, hanem segít a gyerekek motiválásában a tanulásra. Amikor egy gyermek aktívan részt vesz egy játékban, az elméje egy új rendszer tanulásának örömét tapasztalja. A játékalapú tanulás nagyszerű módja a szülőknek és a tanároknak, hogy olyan új ötleteket vezessenek be, amelyek motiválják a gyerekeket a tanulásra.

 

 

6. Fókuszálj arra, hogy mit tanult a gyermeked, ne a teljesítményére

Ahelyett, hogy megkérdeznéd a gyermekedet, hogy miért sikerült rosszul a matematika dolgozata, beszéljétek át azt, hogy mit tanult meg az adott tantárgyból. Fókuszálj arra, amit a gyermeked tanul, szemben a teljesítményével. Míg a teljesítmény fontos, a tanulási tapasztalatokra való összpontosítás közli a gyermekeddel, hogy a tényleges tanulás fontosabb, mint a tesztek. Az eredmények nem a legfontosabbak.

 

 

7. Segíts a gyermekednek abban, hogy szervezettebb legyen

Segíts a gyermekednek, hogy rendezettek legyenek a papírjai, könyvei, ez pedig sokat segíthet abban, hogy motiválva legyen a tanulásra. A fiatal, iskoláskorú gyermekek körében jellemző a rendetlenség, szervezetlenség, és ez túlterheltséghez is vezethet. A túlterhelt gyerekek sokszor csalódnak és sokat aggódnak a tanulás terén is. Légy türelmes, de következetes, és segítsd a gyermekedet az iskolai felszerelésének szervezésében. 

 

 

8. Ismerd fel és ünnepeld az eredményeket

Függetlenül attól, hogy milyen kicsi lehet, fontos felismerni és ünnepelni a gyermeked eredményeit. Ez különösen fontos az általános iskolás gyerekek számára, akiknek állandó pozitív megerősítésre van szükségük ahhoz, hogy motiválva legyenek a tanulásra, és kihívást kapjanak arra, hogy jobban teljesítsenek. Nem azt javasoljuk, hogy dicsérd a középszerűséget, hanem azt, hogy elismerést nyújts és megünnepeld gyermeked eredményeit. Mindig pozitív megerősítést használj arra, hogy a gyermekedet motiváld a tanulásra.Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Téli mese
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Szüretzáró Szünidő
119 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek ( 10 év alatti) /2 éjszakától
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csodás Magyarország
Kérjen ajánlatot a recepciós kollégáktól!
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Őszi Oxigén
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől


Beszélgess Páfránnyal!
X