Milyen hatással lehet a gyerekekre a szünet megvonás? Cikkünkből megtudhatod, miért fontos az elegendő szünet!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Ezért van szükségük a gyerekeknek szünetekre


Egyre több külföldi iskolában vezetik be a szünet megvonását, mint a szabályok megszegéséért kiszabott büntetést. A tanárok és az iskolai adminisztrátorok a rossz magatartás, a házi feladat hiánya, vagy egyéb és a gyerekkorra jellemző hasonló kilengések miatt tagadják meg az órák közötti szüneteket a diákoktól, akár egész napra.

Mindenképpen biztosítsuk a szünetet gyerekeink számára


A természetes fény egészséges

A napfény stimulálja a tobozmirigyet, ami az agy biológiai órájának szabályozásért felelős. Pótolhatatlan szerepet játszik az immunrendszer működésében, és általánosságban segít a jó hangulat fenntartásában. A kinti fény szükséges a D-vitamin előállításában is, ami mind a tanulás mind pedig a produktivitás egyik fontos szükséglete.

 

A szünet csökkenti a stresszt

A gyerekek számára erősen ajánlott lehetőséget biztosítani szabad fizikai tevékenységre, állítja az amerikai National Association for the Education of Young Children (a fiatal gyermekek oktatásával foglalkozó nemzeti szervezet). Állításuk szerint ez segít a stressz csökkentésében, amiről köztudott, hogy mind a tanulásra, mind pedig az egészségre negatív hatással van.

Sok gyerek (különösen a „hiperaktívnak” tartottak) számára a szünet a plusz energia levezetésére ad lehetőséget, méghozzá természetes, egészséges módon. A gyerekek a szabadban úgy viselkedhetnek és játszhatnak, amik az iskola épületén belül nem megengedettek. A szünetek ezen kívül kötetlen, szabad időtöltést kínálnak, ami egy jóleső váltás a tanórák szigorú, rendszerezett menetrendjével szemben.

 

A szünetek segítenek a társasági képességek élesítésében

A szünetek talán az egyetlen olyan időszakok a nap során, amikor a gyerekek némi szocializációban és kommunikációban vehetnek részt. Mivel a fiatalok manapság nem a szabadban, egymás társaságában töltik az iskolán kívüli szabadidejüket, különösen fontos biztosítani számukra erre némi időt a tanórák között.

Ez nagyon fontos, hiszen az órák során a gyerekeknek tilos beszélgetniük, vagy bármilyen más módon kommunikálniuk egymással (hacsak ez nem része az órának). Bizonyos iskolákban még az ebédidő alatt is tilos a kommunikáció, tovább korlátozva ezzel a gyerekek fejlődési lehetőségeit egy olyan környezetben, ami elvileg ezt lenne hivatott elősegíteni.

 

A testmozgás egészséges

Habár ez a probléma többnyire a tengeren túlra jellemző, egyre több gyermeknél állapítanak meg elhízást, ami többek között a fizikai aktivitás hiányának köszönhető. A szabadban temérdek lehetőség adódik a gyerekek számára némi önfeledt játszadozásra és kialakulófélben lévő fizikai képességeik élesítésére. Ha egy gyerek aktív lehet az iskolában, akkor nagyobb valószínűséggel lesz aktív azon kívül is.


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X