Minden, amit az ételintoleranciáról tudni kell - így előzheted meg az allergiát gyermekednél

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Ételallergia kialakulása és megelőzése gyermekeknél


A kisbabák hajlamosabbak allergiásakká válni, ha a családban korábban volt már valakinek ekcémája, asztmája, szénanáthája, vagy valamilyen ételallergiája.

Ételintolerancia gyermekeknél


Honnan tudhatod, hogy gyermeked allergiás-e valamilyen ételre?


A következő tünetek allergiás reakciókra utalnak:


•    hasmenés vagy hányás
•    köhögés
•    sípoló, vagy nehéz légzés
•    viszkető torok vagy nyelv
•    viszkető bőr vagy kiütések
•    felduzzadt ajkak vagy torok
•    folyós vagy bedugult orr
•    fájó, piros, viszkető szemek

Általánosságban mindig érdemes beszélned orvosoddal vagy egy szakértővel, hogy milyen allergiateszteket végezhetsz gyermekeddel, hogy kiderítsd, mely ételek jelenthetnek rá veszélyt. Minden immunterápiás kezelés megkezdése előtt szintén egyeztess gyermekorvosotokkal.


Ételadalékok


A legtöbb ételben különböző adalékanyagokat használnak, hogy tartósítsák, ízesítsék őket, vagy különböző színeket adjanak nekik.

Habár minden adalékanyag szigorú kísérleteken esik át, mielőtt forgalmazott termékekbe kerülhetne, (és ezek az anyagok mindig jól láthatóan fel vannak tüntetve a csomagolásokon), bizonyos adalékok allergiás reakciókat válthatnak ki az emberekből.

Mivel a feldolgozott ételek nem csak adalékanyagokat, hanem általában nagy mennyiségű sót, zsírt és cukrot tartalmaznak fogyasztásuk még azok számára is csak körültekintéssel és mértékkel ajánlott, akiknek semmilyen érzékenységük vagy allergiájuk nincs.
 


Beszélgess Páfránnyal!
X