Szállodai heti programok


Hotelünk térképe


Állandó felnőtt programjaink

Chikung

A chikung egy gyűjtőfogalom, amit a kínai egészségmegőrző gyakorlatok széles körére használunk. A chi energiát, életerőt jelent, a kung pedig művelést, gyakorlást.

  • Többlet chi halmozódik fel ott, ahol arra nincs is szükség. Ez olyan, mint amikor egy folyót eltorlaszolunk és a víz elönti a környéket.
  • A test más részei nem kapnak elegendő chit. Ez ahhoz hasonlítható, mint amikor a gát másik oldalán kiszárad a folyó medre és elpusztul az élővilága.

A chikung gyakorlatok megszüntetik az energia gátjait és megnövelik a chi áramlását a testünkben. Ha a chi szabadon folyik, akkor ez az energia gyógyít és helyreállítja szervezetünk egyensúlyát.

8 álló és 8 ülő gyakorlat, lassú mozdulatok, hangsúlyos a légzés: belégzésnél feszítünk, kilégzésnél elernyesztünk. Alényeg a harmónia megtalálása önmagunkban. Reggeli gyakorlás után egész nap felfrissültek leszünk, izmaink ellazulnak a feszültségektől, boldogabbnak, kiegyensúlyozottabnak érezzük magunkat. Időseknek kifejezetten ajánljuk, mert a mozdulatsor nem nehéz, lassú és könnyen tanulható.

Zazen meditáció

Keresztbe tett lábakkal ülünk, egyenes háttal a kilégzésre koncentrálva, nem ragaszkodunk a gondolatokhoz. Ezáltal az elme lecsendesedik, a tudat megnyugszik, nem csapong. Ez egyfajta lelki-szellemi megtisztulás. Reggeli gyakorlás esetén könnyedebb, lazább lesz a napunk, koncentráltabbak, mégis nyugodtabbak leszünk. Esti gyakorlás esetén nyugodtabban alszunk, reggel könnyedén, frissen kelünk még kevés alvás esetén is. Rendszeres gyakorlással nyugodtabb, kiegyensúlyozotabb lesz az életünk, könnyebben vesszük a problémákat, koncentráltabbak leszünk a munkánkban

Aqua fitness

Vízben végzett aerobik gyakorlatokból áll. Ízületvédő hatását a víz felhajtóerejének köszönheti.

Japán teakóstolás

A teakóstolás évszázados hagyományokkal rendelkező japán szokás, egy különleges módja a társasági együttlétnek. Egy régi hagyományból kiindulva egy bizonyos Murata Dzsuko (1423-1502) alakította ki a teaivás szabályait, amely ma csanoju néven ismeretes. Célja a lélek megtisztítása és egy útmutatás a természettel való egyesüléshez. A teakóstolás az egyszerűségben a valódi szépség keresése.

Ebbe a Japánban elterjedt kulturális értékű tradíciónak a rejtelmeibe kóstolhatnak bele a vendégek, ismerkedhetnek meg ezen alkalmakkor a teakóstolás kialakulásával és az arra jellemző főbb mozzanatokkal eredeti japán teafüvekből készített teakóstolóval egybekötve.

A kívülálló számára a teaszertartás az első pillanatban nehézkesnek és túlzónak tűnhet. Pedig a valóságban ez csak a cselekvéseknek az utolsó mozzanatig kifinomult összehangolása, mely a beavatottak számára mennyei élvezet rejthet.

Helyi termékEK vásárA

Vendégeink a lobbyban vásárolhatnak kézzel készítetett ékszereket, ajándéktárgyakat és házi készítésű lekvárokat.

Állandó gyermekprogramjaink

Pancsoló: vízi és vízhez szoktató játékok, mondókás vízi torna és mini aromaszauna program gyermekfelügyelettel.

Mini aromaszauna program: a gyermekek is kapnak egy kis ízelítőt a felnőttek világából. Megismerik a szauna jótékony hatásait és egy kis természetes bőrpakolást is kapnak.

Kézműveskedés: a Dinó játszóházban kézműves foglalkozást tartunk a gyermekeknek az éppen aktuális témára építve gyermekfelügyelettel.

Vezetett kalandpályás foglalkozás: képzett animátoraink felügyelik és viszik végig a pályán a gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

Mese–délután: meseolvasás, mesenézés, a hallott mese lerajzolása.

Zene–délután: játékos daltanulás a ritmusérzék fejlesztéssel, furulyával.

Vitamin / Mese–torna: játékos mozgás gyermekeknek a Dinó játszóházban.

Kincskeresés: tematikus program a szálloda udvarán ügyességi és játékos feladatokkal.