Csodás Magyarország: Noszvaj és látnivalói - A kis ékszerdoboz a Bükk lábánál csak arra vár, hogy felfedezd!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Csodás Magyarország! 5 ok, amiért rajongunk Noszvajért


Valódi kis ékszerdoboz a Bükk lábánál, Egertől alig több mint 10 kilométerre. Egy rejtett kincs, magával ragadó természeti értékekkel, történelmi jelentőségű látnivalókkal, mesebeli, hamisítatlan vidéki hangulattal. Hazánk egyik legtisztább levegőjű települése, ez Noszvaj…

 

 

Csodás Magyarország - Noszvaj és látnivalói

Mesebeli hangulat

Aki járt már Noszvajon, biztosan vissza vágyik. Az apró, macskaköves utcácskák, a barátságos, vidéki hangulat, a helyiek vendégszeretete teszi olyan fantasztikussá az élményt. A Bükk Nemzeti Parkban fekvő település lakói ma is életben tartják a régmúltból származó hagyományaikat, nyitott portáikon házi készítésű finomságok tömkelege várja az ide látogatókat, amelyek által kínált gasztronómiai élményt a vidék borai színsítik tovább. Az évszakokkal összhangban szervezett eseményeket a környéken élők is alig várják, sok látogató érkezik ekkor az ország minden pontjáról. Ahogy ők mondják: „Hegyen és völgyön át, a kastélyban, a réteken, a tavaknál, a Barlanglakásokban, a borospincéknél, a patak mentén, a Gazdaházban”.

 

A Csodás Magyarország kezdeményezés részeként most kedvezményesen ellátogathattok baba- és gyermekbarát wellness hotelünkbe, és fedezhetitek fel Noszvaj páratlan hangulatát. IDE kattintva elérhető még több információ az ajánlatról!

 

Eger közelsége

Noszvaj csupán 15 perces autóútra fekszik Egertől, a több mint ezer éves történelmi múlttal rendelkeő várostól. Értékes műemlék-együtteseinek, borainak és gyógyvizeinek köszönhetően az ország egyik legkedveltebb települése. A történelem viharai ugyan nem kímélték, a XVIII. században jelentős kulturális és művelődési központtá vált. Az elmúlt évszázadok építészetének közel 170 kiemelkedő alkotása maradt fent szinte érintetlen szépségben. A teljesség igénye nélkül közéjük tartozik a vár és erődrendszer, vármúzeum, kazamata, Spekula Csillagvizsgáló, Érseki palota, városfal és bástya, Török fürdő, Rozália-kápolna, barokk minorita templom, minaret, görög-keleti templom, Érseki Gyűjteményi Központ, Telekessy István-patikamúzeum habán edényekkel, valamint Gárdonyi Géza-emlékmúzeum az író lakóházában. Persze a látnivalók mellett sok más izgalmas lehetőséget is kínál, hiszen évente visszatérő programsorozatok várják az ide látogatókat.

 

De la Motte-kastély

Noszvaj és látnivalói - A csodás De la Motte-kastélyA település egyik legkedveltebb nevezetessége a magyar kastélyépítés miniatűr remeke, az 1774 – 78 között késői barokk stílusban épült De la Motte-kastély, ami hotelünk történetével is összefonódik. Az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa helyén ugyanis egykor a kastélyhoz tartozó majorsági központ helyezkedett el, amely köré az 1800-as évek végén 220 fenyőfát telepítettek. A zöldellő, égig magasodó fák vadregényes hangulatát, a kellemes levegőt és árnyas menedéket ma is élvezhetik hotelünk vendégei.

 

A De la Motte-kastély építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának. A kastély mai elnevezése Vécsey Anna második férjének, de la Motte ezredes nek köszönhető, Mária Terézia udvarából. Neki tulajdonítják a kastély belső tereinek franciás díszítését és utalásait. A kastélyt övező hatalmas, gyönyörű angol kert messze földön híres szépségéről, éppen ezért képes kiváló otthont nyújtani mesebeli esküvők számára is.

 

Barlanglakások

Noszvaj és látnivalói - BarlanglakásokA különleges építmények, a barlang- és pincelakások kialakítása a XIX. század elejére tehető. Egertől Miskolcig riolittufában bővelkedik a föld, amely igen könnyen megmunkálható kőzet. Ma a Farkaskői Alkotótelep működik itt, és az érdeklődők számára is látogatható.


 

Síkfőkút

Egy festői szépségű erdő, ahol a Kánya patak folyik, ahol az erre járől hegyekkel övezett gyönyörű völgyet találnak, és amik a mesterségesen kialakított tavakkal együtt alkotják Síkfőkutat. Már az 1930-as évektől is igen kedvelt kirándulóhely volt, ma már Noszvaj részét képezi. A felső tó a nyári hónapokban csónakázásra, vízibiciklizésre, az alsó tó horgászásra, a tórét pedig piknikezésre invitálja az ideérkező turistákat.Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Téli mese
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Szüretzáró Szünidő
119 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek ( 10 év alatti) /2 éjszakától
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csodás Magyarország
Kérjen ajánlatot a recepciós kollégáktól!
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Őszi Oxigén
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől


Beszélgess Páfránnyal!
X