Babák

Maminbaba - hordozós latin fitness, a szórakoztató anyacsinosító!

Megérkezett a legújabb Oxigén Hotel baba-mama program, ami a vidám közös kikapcsolódás mellett még kiváló alakformáló is!

 Szórakoztató baba-mama programunk legújabb kedvence a Maminbaba. A   
 foglalkozás során a babák végig az anyukán vannak a hordozóban. Nem
 vesszük le őket, nem súlyzózunk velük, hiszen kár lenne felébreszteni az
 édesdeden alvó gyerekeket. A baba súlya éppen annyira terheli a program során
 az anyukát, hogy a mozgás még hatásosabb legyen. Minden izmot alaposan
 megdolgoztatunk, mégsem egy fárasztó, katonás edzésként éljük meg, hiszen
 „csak” táncolunk. 
Kiválóan feszesíti a comb és farizmokat, karcsúsítja a
 derekat és csípőt, erősíti a hát izmait, formálja a kart és a mellet. Javítja a  
 terhesség során romló mozgáskoordinációt és szebb, nőiesebb tartást    
 eredményez.

A Maminbaba megoldást nyújt a kikapcsolódásra, alakformálásra, hangulatjavításra, testedzésre a babáért való aggódás nélkül, hiszen őt sem kell közben másra bízni. A Maminbaba órákon senki sem terheli túl magát, hiszen először minden anyuka arra koncentrál, hogy kövesse a lépéseket. Aggodalomra nincs ok: a koreográfiába belerázódni nagyon egyszerű, ráadásul már a második alkalommal saját erőnlétükhöz mérten tudjuk növeli a mozgás intenzitását.

Nem elhagyagolható tény, hogy miközben az anyukák csinosodnak, a babák is jól érzik magukat. Édesanyjuk közelsége, a latinos dallamok és a ringatózó mozgás nyugtatóan hat rájuk, hatására ellazulnak, gyakran elalszanak. Ez a mozgásforma javítja a babák mozgáskoordinációját, mozgáskészségét, fejleszti a ritmusérzéküket. A hintázó, forgó, ringató, billegő mozgások stimulálják az egyensúlyi-kisagyi rendszerüket, ezáltal segít megelőzni bizonyos tanulási zavarokat (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) és egyéb gyermekkori fejlődési problémákat (pl.: hiperaktivitás, motoros fejlődés zavarai, figyelemzavar, érzelmi zavarok, kötődési zavar).

Programunkat képzett Maminbaba oktató tartja, így a szakértelem és a felelősségvállalás garantált. Oktatónk tökéletesen fel tud kötni kendőben egy babát az anyukára úgy, hogy az mind a babának, mind a mamának ideális legyen. Aki ennél is többre vágyna, egy gyakorlott hordozási tanácsadó minden hétfőn ellátogat a szállodába, akitől térítésmentesen lehet hordozási tanácsokat kérni. 

Figyelem, fontos tudni!

 • A Maminbabát a gyermekágyi időszakot követően, hat héttel szülés után lehet elkezdeni, ha erre az orvosunk is rábólint.
 • Császáros szülés esetén érdemes 10-12 hetet várni, hogy a hasi seb ne okozzon kellemetlenséget a baba hordozása közben.
 • Sportos, kényelmes váltóruha és sportcipő szükséges hozzá, és a babát sem kell túlöltöztetni, hiszen a tánc közben egymást melegítik.
 • Fontos, hogy jól kialakított, széles terpeszt biztosító hordozót használjunk és megfelelően legyen az anyukára kötve a babája! A Maminbaba oktatók ebben is segítenek az anyukáknak.
 • Hordozót korlátozott számban lehet igényelni a foglalkozásra a hotelben.
 • Aki nem szokta hordozni a babáját és nem tudja milyen érzés, ha stabilan rögzítve van rajta a kicsi, az gondolja át, mi az egyszerűbb: egy 5-10 kg-os csomagot kézben vinni, vagy hátizsákban a háton? Ha jól van rögzítve a hordozó, akkor alig érezhető a baba súlya. Érdemes kipróbálni!

Babahordozót ingyenesen igényelhet minden vendég az oxigén hotelben való tartózkodás ideje alatt a recepción.

A szolgáltatás nem csupán a Mamimbaba órákon érhető el, hanem bármikor, ha egy könnyed sétát tennének pici babájukkal ősfás parkunkban!

Babaanimáció a nyugodt családi wellness titka

Kedves Szülők! Szalai Gréta vagyok és én gondoskodom ittlétük idején a kisbabákról, hogy Önök is átadhassák magukat mesés wellness birodalmunk kényeztető szolgáltatásainak. Mennyei érzés egy illatos-olajos masszázs, néhány perc a japán szaunában vagy a lazítás az élményfürdőben. Sokéves tapasztalatom és nyugodt, kiegyensúlyozott kisugárzásom a biztosítéka, hogy a babák és a szülők is minden pillanatát élvezik a nálunk töltött napoknak. Persze pici babával ez nem is tűnik olyan egyszerűnek. Ismerkedjenek hát meg velem! Hogy igazán nyugodtan tudják élvezni a wellness élményteli szolgáltatásait, javaslom, hogy először csak egy rövid időt töltsünk együtt kisbabájukkal. Ha néhány perc múlva visszatérnek és bekukkantanak hozzánk a babaanimációs foglalkozásra, látni fogják, hogy érzi magát velünk kisgyermekük. Biztos, hogy ennek tudatában már sokkal nyugodtabban adják át magukat kényeztető wellness szolgáltatásainknak.

Boldog baba - kipihent mama
a Stresszmentes pihentető napok luxusa

Szállodánk kifejezetten bababarát hotel, ezért is ajánljuk Önöknek szakképzett animátorainkat, akik speciálisan a babaanimáció területén szereztek széleskörű tapasztalatokat. Odafigyelünk rájuk és foglalkozunk az 1–3 éves korú kisbabákkal, amíg szüleik élmények özönében lubickolnak családi wellness világunkban Noszvajon. Kifinomult elegancia és kényelmes családbarát pihenés egyedülálló kombinációját kínáljuk kedves vendégeinknek.

Test és lélek harmóniája elengedhetetlenül fontos az édesanyáknak, mert amit a mama kisugároz, az a babák hangulatát is meghatározza. Hatalmas értéke van annak a csöpp időnek, amit száguldó világunkban magunkra áldozhatunk, és még kevesebb jut az időből, amikor a család együtt élvezheti a varázslatos, stresszmentes, pihentető napok luxusát. Mi azért hoztuk létre családbarát szállodánkat és különleges élményt nyújtó wellness birodalmunkat, hogy nálunk fedezhesse fel az életnek ezt a páratlanul kellemes oldalát, amit most becsempészhetünk az ön életébe is.

Akkor is gondtalanul élvezheti a teljes testi-lelki felfrissülést és az élmények özönét wellness világunkban, ha 1-3 éves kor közötti kisbabájával érkezik, mert a babára addig mi vigyázunk óvó gondoskodással. Babaanimációs szolgáltatásunkkal szeretnénk teljesebbé tenni a nálunk töltött napok élményét. Amíg ön átadhatja magát egy illatos-aroma masszázs frissítő érzésének, vagy népszerű szauna szeánszaink egyikén vesz részt, esetleg egy gyertyafényes meditációval hangolódik rá ezekre a különleges napokra, biztos lehet benne, hogy kisbabája is rendkívül kellemes és élvezetes időt tölt velünk.

Gyakorlott csecsemőgondozónk nagy szeretettel és lényéből áradó végtelen türelemmel vezeti be kisbabáját a babaanimáció világába. Vidám, színes programokban lehet része kisgyermekének. Ha bekukkant hozzá, látni fogja, mennyire élvezik a picik a mesemondást, kis dalocskákat, versikéket, zenés foglalkozásokat, a babahintát, az ügyességi feladatokat, a kifejezetten a korcsoportjuknak kifejlesztett játékokat, beszéd- és mozgásfejlődésüket támogató vidám kis gyakorlatokat. És a könnyed babamasszázst. Élvezze nálunk az Önnek járó gondtalan időt! Szolgáltatásunkat igénybe veheti a hét bármely napján 10-18 óráig.

Baba wellness  

Az élet kellemes dolgait nem lehet elég korán kezdeni

Az Oxigén Hotel****Superior Family and Spa különleges figyelemmel alakította ki wellness birodalmát, hogy a gyerekek, a szülők, de még a babák is egyaránt részesülhessenek wellness élményekben. Számos olyan lehetőség van, amelyben kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek. Némelyik kimondottan bababarát, mint például egy kis játék a japán gyermek fürdőkertet megidéző wellness birodalomban, benne a babapancsolóval és gyermekmedencével, valamint játszópavilonnal, egyedileg állítható élményelemekkel, vízi hintával és számos vízi játékkal. Az inspiráló színvilág, a hatalmas ablakokon át beköszönő természet és a belső wellness harmonikus kombinációja bizony hatással van a legkisebbekre is. Szívesen töltenek együtt itt néhány kényeztető órát szülők és gyerekek egyaránt. 

Babaszauna: az infraszauna sugarai ugyanabban a tartományban működnek, mint az újszülött osztályok inkubátorai (2-25 mikrométeres hullámhosszon), 4 cm-re behatolnak a bőr alá, ahol a fény átalakul hőenergiává. Ez erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a felső légúti megbetegedéseket. Jótékony hatása van a hurutos, náthás időszakokban. Nagyszerű élmény a mamának és a babának is a kellemes langyos gőzben néhány pihentető percet eltölteni. A babák picit kis testét átjárja a finom meleg levegő, ami a felsorolt pozitív élettani hatásai mellett relaxáló hatással is van a kis gyermekekre.

Babamasszázs: a masszázs olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni. Az érintés egész életünk során rendkívüli fontossággal bír, végigkíséri emberi kapcsolatainkat. A szeretetteljes masszázs az egyik legnagyobb ajándék, amelyben a szülőnek és gyermekének része lehet.
Hatásai: A babamasszázs sokkal többet jelent a kicsinek a puszta testi örömnél vagy a fizikailag érzékelhető pozitív hatásoknál. Segít megőrizni egészségét, testi-lelki jólétét. A szülőnek pedig erősíti az önbizalmát, anyai érzéseit. Az apák pedig lehetőséget kapnak arra, hogy babájukat masszírozva közelebb kerüljenek gyermekük szívéhez, ezzel elmélyíthessék a köztük kialakuló kötődést. A babamasszázs a fizikálisan kifejtett előnyein keresztül stimulálja a bőrt, a légző- és keringési rendszert, a nyirokkeringési rendszert, javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzékszervek és az izomrendszer fejlődését.

A masszírozott babák a betegségekkel szemben ellenállóbbak, kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, éber állapotban aktívabb a figyelmük és érdeklődőbbek. Kevesebbet sírnak, könnyebben alszanak el és alvásuk minősége is javul. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb. A bőr- és szemkontaktuson, az érintésen, a baba jelzéseinek megértésén, a kölcsönös tiszteleten és a boldogság érzésén keresztül a baba és gondozottja közti kötődés elmélyül.

Babaúszás: a babaúszás a víz felhajtó erejét kihasználva teremt ideális közeget a babák fejlesztésére. A vízben a gerincet tehermentesítjük és erősíthetjük a babák izomzatát, ezáltal a kúszáshoz, mászáshoz, majd később a járáshoz használt izomcsoportokat edzhetjük. Javíthatjuk a mozgásszervi rendellenességeket, a tartáshibák megelőzésének legjobb módszere lehet. Pozitív élettani hatásai közé tartozik még a szív és keringési rendszer fejlesztése valamint az immunrendszer erősítése. Allergiás, asztmatikus betegségek is megelőzhetőek.

A babák merítésével a légző izmok is fejleszthetőek. A merülés alapja a búvárreflex, ez egy vele született reflex. A babaúszás a tudatos légzésvisszatartás fejlesztésére irányul és a víz megszerettetésére játékos úton. Mondókák, dalok, és rengeteg ismétlés, gyakorlás által fejleszthetünk.

Még több figyelmesség a babák komfortérzetéért

Mennyi apró dologra kell gondolni, ha kisbabával utazunk. Bár tudjuk jól, hogy minden édesanya egy igazi „varázstündér” – akik egy egész kis bűvös bolygót működtetnek a babáik körül –, de azért nekik is nagy stressz, hogy minden az utolsó részletig klappoljon, amikor a babával első utazásra indul a kis család. Ezernyi apróság, amire gondolni kell, hogy egyetlen kimaradt dolog se árnyékolja be a boldog üdülést.

Ha minket, az Oxigén Hotel****superior Family and Spa-t választja, akkor ezt a gondot azonnal el is felejtheti. Egyetlen olyan apró részlet sincs, amire mi ne gondoltunk volna előre, ezzel is biztosítva a boldog baba, gondtalan mama nyaralását. Ha mégis eszébe jutna valami, amivel még kényelmesebbé tehetnénk pici babájával itt töltött napjait, örömmel vesszük, ha ez jelzi felénk, hiszen célunk a tökéletes kiszolgálás. Csecsemő és kisgyermek berendezések a szobákban, étteremben és egyéb baba „holmik”, minden, amire csak szüksége lehet egy babával érkező családnak .

Szobákban:Étteremben:Egyéb:
 • babaágy
 • légzésmonitor
 • „bébiőr”
 • wc ülőkeszűkítő
 • babakád
 • csúszásgátló
 • fürdőszobai dobogó
 • pelenkázó
 • etetőszék
 • ülésmagasító
 • bögre
 • előke
 • törlőkendő
 • mikrohullámú sütő
 • cumisüveg melegítő
 • bébi ételek, italok
 • babakocsi
 • babahordozó
 • téli babakocsi bélés
 • lázmérő
 • babagyógyszerek
 • fürdőpelenka

Bababarát felszereltség

Szállodánk a kezdetektől felkészült a picik fogadására, ezért számukra kialakított szolgáltatásaink méltán népszerűek az édesanyák és édesapák köreiben. Engedje meg, hogy bemutassuk, milyen felkészülten várjuk vendégeinket kisbabáikkal:

 • Bébimedence, ahol a vízhőfok a csecsemők és kisbabák igényeihez van igazítva.
 • A medencéink vizét speciális bőrbarát sókkal fertőtlenítjük klórmentes tisztítási eljárásokkal.
 • Baba-mama szoba a wellnessben, ahol a családi wellness színes forgataga után az édesanya átölelheti kisbabáját és nyugtató perceket tölthet vele a hangulatos, kellemes atmoszférájú szobácskában. Ennyi élmény közepette jólesik néhány perc kettesben a baba és mama között.
 • Baba-mama szobák. Berendeztünk önöknek jól felszerelt helyiségeket, hogy kisbabájukat a nap bármely szakában elláthassák úgy, mintha csak saját otthonukban lennének. Ezek a helyiségek a nap 24 órájában rendelkezésükre állnak, akár az éjszaka közepén is, lehetőség van itt teát langyosítani vagy tápszert készíteni.

Rengeteg praktikus dolgot készítettünk be Önöknek baba-mama szobáinkba:

 • cumisüveg melegítő
 • mikrohullámú sütő
 • mosogató
 • sterilizáló
 • papírtörlő
 • tálkák, edények, evőeszközök
 • poharak
 • hűtőszekrény
 • bébiétel
 • bébiital
 • vízforraló
 • pelenka