A borfogyasztás előnyei az egészségre nézve

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Borban az egészség – a mértékletes borfogyasztás előnyei


Egy pohár bor a vacsorához, borozgatás a barátnőkkel, a barátokkal... A bor az egyik legnépszerűbb alkoholos italunk, ami rengeteg ember életében jelen van. Úgy tűnik azonban, hogy a finom íze csak az egyik előnye, ugyanis kutatások bebizonyították, hogy mértékletes borfogyasztás egészséges! 

A borfogyasztás előnyei az egészségre nézve


A borok és az ételek tökéletes összhangja 

Ha a gasztronómiai különlegességeket igazán magas szintekre emelnénk, érdemes az ételet és a borokat összhangba hozni egymással, így jobban kijönnek az ízek. Erre azonban egyáltalán nem egyszerű figyelni, hiszen nem mindegy, hogy milyen ételhez milyen bort választunk.

 

Bármilyen könnyű étel - mint például egy saláta – kerül az asztalra, a fehér bor mindig jó választás lehet. Ma már nem él az a szabály, hogy a fehér húsokhoz fehérbort, a vörös húsokhoz vörösbort lehet kizárólag felszolgálni. A hideg előételekhez egy könnyű rozé ajánlott, míg a főtt húsos előételekhez könnyű vörös- és rozé illik a legjobban.

 

Sertéshús mellé egyformán illik a fehér, valamint a vörösbor is. Egy kacsasült mellé egy vörösbor a legjobb választás. Ha hal a menü, a fehérbor jó döntés lehet, de nem kell kimondottan ragaszkodni hozzá. Szardínia mellé például egy rozé, sokkal jobb választás. 

 

Ha számít a minőség – Thummerer Pince

A bor esetében nagyon fontos, hogy jó minőséget válasszunk, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, ráadásul nem kell részleteznünk, hogy milyen ízbeli különbségek vannak az olcsó és a minőségi borok között.

 

Igazi ínyenceknek ajánljuk a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok borait, melyek magas minőségű különlegességeket tartalmaznak. A borászat Egertől 12 km-re, a gyönyörű Noszvaj településén található. A borok a legkorszerűbb technológiával készülnek, készítőik pedig minden évben egy-egy különlegességgel gazdagítják a választékot.

 

A családi vállalkozás már 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borászattal, a pincészet alapítója Thummerer Vilmos, tagja a Magyar Bor Akadémiának és a Magyarország vezető borászait tömörítő Pannon Bormíves Céhnek.


Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy szállodánk a mai naptól bizonytalan időre üzemszünetet tart.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben Vendégeink és dolgozóink egészségét és biztonságát szem előtt tartva döntöttünk a szálloda szolgáltatásainak szüneteltetése mellett. Felelős döntésünket annak reményében hoztuk, hogy mielőbb ismét biztonságban fogadhassuk Önöket!
Természetesen a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, az Oxigén Hotel újra kinyitja kapuit és a megszokott, gyermek- és bababarát szolgáltatásokkal, nagy szeretettel várjuk Önöket - reményeink szerint május elejétől. Amennyiben az üzemszünet idejére van foglalásuk, kérjük, ne mondják le, ütemezzék át egy másik időpontra, így a korábban befizetett előleg értékét 20%-kal megnöveljük! A foglalásokat rugalmasan, az esetleges lemondásokat természetesen díjmentesen kezeljük!
A jelenlegi helyzetben pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy maradjon otthon, ha teheti, hogy aztán mihamarabb vendégül láthassuk Önöket az Oxigén Hotelben!
Vigyázzanak Magukra és Egymásra!

Beszélgess Páfránnyal!
X