A borfogyasztás előnyei az egészségre nézve

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Borban az egészség – a mértékletes borfogyasztás előnyei


Egy pohár bor a vacsorához, borozgatás a barátnőkkel, a barátokkal... A bor az egyik legnépszerűbb alkoholos italunk, ami rengeteg ember életében jelen van. Úgy tűnik azonban, hogy a finom íze csak az egyik előnye, ugyanis kutatások bebizonyították, hogy mértékletes borfogyasztás egészséges! 

A borfogyasztás előnyei az egészségre nézve


A borok és az ételek tökéletes összhangja 

Ha a gasztronómiai különlegességeket igazán magas szintekre emelnénk, érdemes az ételet és a borokat összhangba hozni egymással, így jobban kijönnek az ízek. Erre azonban egyáltalán nem egyszerű figyelni, hiszen nem mindegy, hogy milyen ételhez milyen bort választunk.

 

Bármilyen könnyű étel - mint például egy saláta – kerül az asztalra, a fehér bor mindig jó választás lehet. Ma már nem él az a szabály, hogy a fehér húsokhoz fehérbort, a vörös húsokhoz vörösbort lehet kizárólag felszolgálni. A hideg előételekhez egy könnyű rozé ajánlott, míg a főtt húsos előételekhez könnyű vörös- és rozé illik a legjobban.

 

Sertéshús mellé egyformán illik a fehér, valamint a vörösbor is. Egy kacsasült mellé egy vörösbor a legjobb választás. Ha hal a menü, a fehérbor jó döntés lehet, de nem kell kimondottan ragaszkodni hozzá. Szardínia mellé például egy rozé, sokkal jobb választás. 

 

Ha számít a minőség – Thummerer Pince

A bor esetében nagyon fontos, hogy jó minőséget válasszunk, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, ráadásul nem kell részleteznünk, hogy milyen ízbeli különbségek vannak az olcsó és a minőségi borok között.

 

Igazi ínyenceknek ajánljuk a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok borait, melyek magas minőségű különlegességeket tartalmaznak. A borászat Egertől 12 km-re, a gyönyörű Noszvaj településén található. A borok a legkorszerűbb technológiával készülnek, készítőik pedig minden évben egy-egy különlegességgel gazdagítják a választékot.

 

A családi vállalkozás már 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borászattal, a pincészet alapítója Thummerer Vilmos, tagja a Magyar Bor Akadémiának és a Magyarország vezető borászait tömörítő Pannon Bormíves Céhnek.


Kedves Vendégeink!

Örömmel értesítjük, hogy szállodánk 2020. június 17-én újra megnyitja kapuit!

Természetesen mindent megteszünk vendégeink és munkatársaink biztonsága érdekében, így a hotel teljes területén folyamatos a fertőtlenítés és a takarítás, valamint minden előírást maximálisan betartunk. Szállodánk négy hektáros parkjában biztonsággal pihenhetnek kicsik és nagyok. Az esetleges lemondásokat pedig továbbra is rugalmasan kezeljük.

100+1 gyerekbarát szolgáltatással és sok szeretettel várja újra a családokat az Oxigén Family Hotel****Superior

Beszélgess Páfránnyal!
X