Bemutatjuk, hogy mit tehetsz, ha megbetegszik a gyerek a nyaralás alatt!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Mi a teendő, ha az utazás alatt megbetegszik a gyerek?


Nincs is fontosabb annál a gyermekek életében, minthogy minőségi időt töltsenek a családjukkal, amikor csak lehetőség van erre. Egy közös nyaralás, pihenés remek lehetőség erre. De mi a helyzet abban az esetben, ha a gyermek pont a nyaralás alatt betegszik meg, vagy éppen megsérül? Egy ilyen dolog az egész pihenést tönkreteheti, és a boldog percek azonnal rémálommá válnak.  

Bemutatjuk, hogy mit tehetsz, ha megbetegszik a gyerek a nyaralás alatt!


Hogyan lehet megelőzni a betegséget a nyaralás alatt?

Ha a baj még nem történt meg, érdemes odafigyelni néhány dologra, melyek segítségével megelőzhető lehet, hogy a gyermek megbetegedjen a nyaralás alatt.

 

Figyelj arra, hogy a gyermeked semmiképp se fogyasszon az úszómedence vízéből!

Ha a gyermekük lenyeli az úszómedencét, akár gyomorbetegség is kialakulhat nála. A medencében található kórokozók olyan kellemetlen tüneteket okozhatnak, mint a hasmenés, hányás és hányinger. Bár nem egyszerű megakadályozni, hogy gyermeked szervezetébe jusson a víz egy szállodai medencéből, érdemes figyelmeztetned őt, hogy ne csinálja, vagy maradj vele, amíg a medencében van, így csökkentheted annak kockázatát, hogy rosszul lesz.

 

Emlékeztesd a gyermekedet arra, hogy a rendszeres kézmosás milyen fontos!

Az egyik legegyszerűbb eszköz a betegségek megelőzésére, az a rendszeres kézmosás. A nap folyamán a különböző felületek érintése segítségével a kezünkön gyűlnek össze a baktériumok, amiktől mihamarabb meg kell szabadulni. A gyakori kézmosás segítségével jelentősen lecsökkenthetjük a fertőzések átvitelének kockázatát. Minden étkezés előtt érdemes kezet mosni, illetve a mellékhelyiség használata után is. Érdemes a gyerekeknek megmutatni, hogy hogyan mossanak helyesen, és alaposan kezet.

 

Ellenőrizd, hogy a gyermek étele megfelelően lett-e főzve

Fontos megjegyezni, hogy egyes országokban az élelmiszerbiztonsági előírások eltérhetnek attól, ami otthon megszokott. Bár előfordulhat, hogy nem kell ellenőrizned minden ételét, de van néhány olyan magasabb kockázatú étel, például a csirke, amit célszerű felvágni, hogy megbizonyosodjatok róla, hogy átfőtt.


Beszélgess Páfránnyal!
X