Bemutatjuk, hogy mit tehetsz, ha megbetegszik a gyerek a nyaralás alatt!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Mi a teendő, ha az utazás alatt megbetegszik a gyerek?


Nincs is fontosabb annál a gyermekek életében, minthogy minőségi időt töltsenek a családjukkal, amikor csak lehetőség van erre. Egy közös nyaralás, pihenés remek lehetőség erre. De mi a helyzet abban az esetben, ha a gyermek pont a nyaralás alatt betegszik meg, vagy éppen megsérül? Egy ilyen dolog az egész pihenést tönkreteheti, és a boldog percek azonnal rémálommá válnak.  

Bemutatjuk, hogy mit tehetsz, ha megbetegszik a gyerek a nyaralás alatt!

Szülőként mindenki tudja, hogy a tökéletes nyaralás, utazás megszervezése egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen számtalan tényezőre oda kell figyelni ebben az esetben. Azonban senki sem tud mindenre felkészülni, így előfordulhat, hogy a gyermek megbetegszik, vagy megsérül a nyaralás alatt. De mit lehet tenni ebben az esetben? 

 

Érdemes már előre gondolkozni, és egy olyan helyet választani úti célként, ahol ha megtörténik a baj, mindenben segítséget kap a család. Szállodánk, az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa nem hagyja cserben a családokat, hiszen szükség esetén gyógyszert, lázmérőt is tudunk biztosítani a beteg gyermekek számára. Tudjuk, hogy egy ilyen esetben minden segítség jól jön, így nem kell félnie, ha éppen nálunk történik meg a baj! Ha pedig sérülés történik a nyaralás alatt, sebtapasz, és elsősegélycsomag is a szülők rendelkezésére áll. 

 

Ha a gyermeken már az indulás előtt a betegség tüneteit észleljük, érdemes elgondolkozni azon, hogy elhalasszuk az utazást, hiszen egy gyerekbarát szállodában rengeteg gyermek tartózkodhat, akik akár meg is fertőződhetnek. Szerencsére a gyermekbarát szállodák rugalmasak a lemondás esetén, így érdemes felvenni velük a kapcsolatot ilyen helyzetben. 

 

A leggyakoribb megbetegedés a nyaralás alatt a hasmenés, egyéb vírusos megbetegedések, valamint a napszúrás. 

 

 

Mit lehet tenni, ha a nyaralás alatt betegszik meg a gyermek?

Sajnos nem lehet mindig kikerülni a betegségeket, és lehet, hogy az indulás alatt még semmi sem utalt arra, hogy baj lesz. Ebben az esetben érdemes megtenni néhány lépést, hogy a többiek ne fertőződjenek meg, és a pici is jobban legyen. 

 

Orvosi diagnózis és kezelés

Ha család egy fiatalabb tagja tartós hasmenéstől, hányástól vagy láztól szenved, tanácsos orvoshoz fordulni, és székletmintát vetetni. A legtöbb székletminta tesztet arra tervezték, hogy azonosítsa a baktériumok és paraziták ártalmas törzseit, amelyek a gyermek gyengülését okozhatják. A kórokozók azonosításával, amely a betegséget okozza, a leghatékonyabb kezelést lehet biztosítani. Nehéz megállapítani, hogy mikor érdemes orvoshoz fordulni, egy csecsemő magas láza esetén azonban mindenképp. 

 

A hidratálás fontossága 

Ha a gyermek a hasmenés következtében folyadékot veszített fontos, hogy meglegyen a megfelelő hidratálás. Ragaszkodj a vízhez, de ha éppen egy olyan országban vagy, ahol nem vagy biztos abban, hogy a csapvíz biztonságos-e, szűrt vizet adj a gyermekednek. Ez segíthet elkerülni a kiszáradást, ami olyan tünetekkel járhat, mint a fejfájás, szédülés. Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Álomutazás az egész családnak - ajándékkal
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától

Hogyan lehet megelőzni a betegséget a nyaralás alatt?

Ha a baj még nem történt meg, érdemes odafigyelni néhány dologra, melyek segítségével megelőzhető lehet, hogy a gyermek megbetegedjen a nyaralás alatt.

 

Figyelj arra, hogy a gyermeked semmiképp se fogyasszon az úszómedence vízéből!

Ha a gyermekük lenyeli az úszómedencét, akár gyomorbetegség is kialakulhat nála. A medencében található kórokozók olyan kellemetlen tüneteket okozhatnak, mint a hasmenés, hányás és hányinger. Bár nem egyszerű megakadályozni, hogy gyermeked szervezetébe jusson a víz egy szállodai medencéből, érdemes figyelmeztetned őt, hogy ne csinálja, vagy maradj vele, amíg a medencében van, így csökkentheted annak kockázatát, hogy rosszul lesz.

 

Emlékeztesd a gyermekedet arra, hogy a rendszeres kézmosás milyen fontos!

Az egyik legegyszerűbb eszköz a betegségek megelőzésére, az a rendszeres kézmosás. A nap folyamán a különböző felületek érintése segítségével a kezünkön gyűlnek össze a baktériumok, amiktől mihamarabb meg kell szabadulni. A gyakori kézmosás segítségével jelentősen lecsökkenthetjük a fertőzések átvitelének kockázatát. Minden étkezés előtt érdemes kezet mosni, illetve a mellékhelyiség használata után is. Érdemes a gyerekeknek megmutatni, hogy hogyan mossanak helyesen, és alaposan kezet.

 

Ellenőrizd, hogy a gyermek étele megfelelően lett-e főzve

Fontos megjegyezni, hogy egyes országokban az élelmiszerbiztonsági előírások eltérhetnek attól, ami otthon megszokott. Bár előfordulhat, hogy nem kell ellenőrizned minden ételét, de van néhány olyan magasabb kockázatú étel, például a csirke, amit célszerű felvágni, hogy megbizonyosodjatok róla, hogy átfőtt.


Beszélgess Páfránnyal!
X