Bababiztonság - Tippek, hogy bababiztossá varázsold az otthont

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Tippek, amikkel könnyedén bababiztossá teheted a lakast


Szülőként rajongunk gyermekünk első mosolyáért, kacagásának hangjáért, a családdal együtt örömködünk, amikor a hátáról először a hasára fordul. Aztán egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy a elképesztő tempóban kúszik-mászik a lakás minden pontján, és egyre csak közeledik az idő, amikor fel is áll. Teljes odafigyelésünknek ebben az időszakban sem szabad csillapodnia, hiszen pillanatok alatt elérkezik az idő, amikor gondoskodnunk kell otthonunkban is a baba biztonságáról.

Bababiztonság otthon


A vegyszerek és tisztítószerek csak anya barátai

Ügyeljünk rá, hogy a lehető legbiztonságosabb helyet találjuk meg a vegyszereknek és tisztítószereknek. Tartsuk őket a fürdőszobaszekrény tetején, vagy bárhol, ahol a kicsi még csak meg sem láthatja őket.

 

Meredek lépcsők és szobanövények

A gyerkőcök előszeretettel másznak fel a lépcsőkre, vagy homokoznak a szobanövények földjével. Nos, ez az, amit el kell kerülnünk. Például egy lépcsővédő rács segítségével, és a növények elpakolásával.

 

Kezdd el a tanítást

Fontos, hogy a cél ne az legyen, hogy egy tátongó üres lakásban kússzon-másszon a baba. Amellett, hogy a szükséges óvintézkedéseket megteszed, ügyelned kell rá, hogy a kicsi megértse, hogy vigyáznia kell. Ez kisebb korban természetesen bonyolult, de már akkor is felhívhatod a figyelmét azokra a dolgokra, amiket érdemes elkerülnie.


Beszélgess Páfránnyal!
X