Most megtudhatod, hogy hogyan tudod lekötni a gyerekeket autózás közben!

+36 36 KATTINTSON
+36 30 KATTINTSON
KATTINTSON
menu

Így kötheted le autózás közben a gyerekeket


Egy hosszú autóút kevert érzelmeket válthat ki a gyerekekből és a szülőkből egyaránt. Egyrészt nagy élmény lehet az apróságoknak, hogy soha nem látott vidékeket csodálhatnak meg jobbra-balra kitekintve az ablakokon, másrészt azonban a félpercenként elmantrázott „Ott vagyunk már?” kérdéseket igazi éber rémálomként élhetik meg a szülők. Ha szeretnéd az összes utastárs számára nyugodtabbá és élvezhetőbbé tenni a kocsikázást, és több kis lurkóval utazol, akkor vesd be az alábbi gyerekjátékok valamelyikét. Jó utat!

Ilyen játékokkal tudod lekötni a gyerekeket autózás közben!

4 éves kortól

 

20 kérdéses barkóba

Az egyik játékos gondol valamire, a másiknak pedig olyan kérdéseket kell feltennie, amikre csak igennel és nemmel lehet válaszolni. A cél az, hogy a kérdező (vagy kérdezők) 20 kérdésből kitalálja, hogy mire gondolt az első játékos. Miután mindenki összesen feltette a 20 kérdést, és megkapta rá a válaszát, egyet-egyet lehet találgatni, hogy mire gondolt az illető.

 

5 éves kortól

 

Egy kis versenyzés

Habár nem feltétlenül csak autókban játszható, ez a játék hosszú időkre lefoglalhatja a gyerekeket egy nagyobb utazás során. A játék abból áll, hogy a gyerekeknek különböző tornagyakorlatokat kell megcsinálniuk a megállóknál. Sprintelés, ugrálás, fekvőtámasz – bármi. Az nyer, aki többet tud megcsinálni belőlük.

 

Ábécé

A jobb oldali játékosé az út jobb oldala, a bal oldalié pedig a bal. A feladat az, hogy mindkét játékosnak végig kell mondania az ábécét, méghozzá sorban, és csak akkor mehet át a következő betűre, ha olyan rendszámtáblát vagy út menti táblát lát, aminek a szövegében az a betű szerepel.

 

Főcímdalolás

Az első játékos dúdolni kezdi az egyik népszerű TV-műsor főcímdalát. Aki először kitalálja, hogy melyiket műsoré a dallam, az dúdolja a következőt.

 

 

6 éves kortól

 

Mi lenne, ha…

Ha szeretnéd jobban megismerni gyermekeidet az út során, akkor tegyél fel nekik elgondolkodtató (persze nem túl nehéz) „Mi lenne, ha…” jellegű kérdéseket. Például, „Mit csinálnátok, ha megnyernétek a lottót?”, vagy „Mik szeretnétek lenni, ha nagyok lesztek?” és így tovább. A kérdezősködés úgy alakítható játékká, hogy a legviccesebb, legkedvesebb, stb. válaszokért pontokat adsz.

 

Állatnevek

Az egyik játékos mond egy állatot. A többi játékosnak sorban mondania kell egy állatot azzal a betűvel, amivel az előző állat neve véget ért – ismételni tilos! A játéknak nincsenek igazán nyertesei vagy vesztesei. Az idősebb gyerekeknél más témák is bevethetők.

 

Memóriajáték

Az első játékos mond egy szót A/Á betűvel. A második játékos egy B betűs szót mond, de nem ismételheti el az A betűs szót. A következő játékos C betűs szóval áll elő és így tovább, körbe-körbe, amíg a Z-hez nem ér a csoport. A Z betűs szót kitaláló játékosnak vissza kell mondania az ábécét azokkal a szavakkal, amik elhangzottak. Fiatalabb gyerkőcök esetén persze nem muszáj elmenni Z-ig.

 

 

7-8 éves kortól

 

Névverseny

Az egyik játékos maga elé veszi az autóstérképet, és választ egy helynevet, folyót, tavat vagy bármi mást róla. Ez után elárulja a nevet a többieknek, akiknek egy percük van megkeresni az adott nevet a térképen.

 

Meseautó

Találjatok ki egy saját történetet! Az első mesélő az „Egyszer volt, hol nem volt…” mondattal kezd, majd minden következő résztvevő hozzáad egy mondatot a történethez. Ez a mese addig folytatódik, amíg a történet be nem fejeződik valami módon. Különböző kihívásokat/szabályokat is ki lehet találni hozzá, például hogy minden történet csak 15 percig mesélhető, vagy hogy mindenki csak X mennyiségű mondatot adhat hozzá a történethez (körönként egyet). Érdemes felvenni a történeteket egy telefonnal, és később papírra vetni őket, mert nagyon vicces családi emlékek lehetnek még később.Oxigén Hotel ajánlatai
 
Pünkösdölés Noszvajon
129 800 Ft/2 felnőtt és 1 gyermek (10 év alatti)/3 éj
 
Babaúszás
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babaúszás - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Csiri-biri nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
EGYÜTT AZ IGAZI - TÖBB GENERÁCIÓS ÉLMÉNY CSOMAG
Ajánlatát egyedileg készítjük el Önnek!
 
Varázslatos évszakok
79 900 Ft / 2 felnőtt / 2 éjszaka
 
Anya szíve csücske
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Apa a srácokkal
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap anya huncutkáival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Szülinap apa kópéival
67 900 Ft / 1 felnőtt + max. 2 gyermek (10 év alattiak) / 2 éjszaka
 
Kerekecske-gombocska nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Csiri-biri csomag
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Kerekecske-gombocska
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától
 
Álomutazás az egész családnak - ajándékkal
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Tavaszköszöntő
79 900 Ft / 2 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Hurrá, Nyaralunk!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
ÁLOMHÉTVÉGE
139 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - hordozós latin fitness
79 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Maminbaba - nyáron is!
109 900 Ft / 2 felnőtt és 1 gyerek (10 év alatti) / 2 éjtől
 
Babáknak áll a világ - Idén júniusban a piciké a főszerep!
 
Velünk mókáznak nagyiék!
99 900 Ft / 2 db select szoba 4 felnőtt + 1 gyermek (10 év alatti) / 2 éjszakától


Beszélgess Páfránnyal!
X