A gyermekek számára kiemelkedően fontos az elegendő alvás, de az ajánlott napi alvásmennyiség korosztályonként eltérő.

menu

Mennyi idős a gyerkőc? Ennyi alvásra van szüksége!

Az biztos, hogy a gyerkekek számára kiemelkedően fontos, hogy minden nap megfelelően kipihenjék magukat. Mégis minden gyerkőc más, van, aki délutánra úgy elfárad, hogy pillanatok alatt elszunyókál, és van, aki hisztivel küzd az altatás ellen. Ez mégsem határozhatja meg, hogy mennyit alszik a kicsi, hiszen a kora alapján pontosan megmondhatjuk, mennyit is igényel a szervezete.

Ennyit kell aludnia a gyerkőcnek a kora alapján

Ha nem alszik eleget a gyerek, akár komoly problémák is felmerülhetnek

 

Az alváshiány komoly hátrányokat okozhat kisebb és nagyobb gyermekek fejlődésében, akár már rövid távon is. Romlik a koncentrációjuk, növekszik az esélye a figyelemzavaros, valamint hiperaktív tünetek kialakulásának. Gyengül az immunrendszerük, így könnyebben ledöntheti őket a lábukról egy-egy megbetegedés is. Egy kutatás szerint azok a felnőttek, akik gyermekkorukban nem aludtak eleget, gyakrabban küzdenek szorongással és depresszióval. Az biztos, hogy a szervezet működéséhez elengedhetetlen, hogy kisebbek és nagyobbak egyaránt kipihenjék magukat. Wellness hotelünkben minden szükséges feltételt biztosítunk a pihentető alváshoz, foglaljon szobát nálunk Ön is!

 

Foglaljon szobát vidéki wellness szállodánkban!

 

Ennyit kell aludniauk a legkisebbeknek

 

0-3 éves kor között 14-17 óra alvásra is szükségük lehet a kicsiknek. Talán aggasztó, hogy a baba olykor csak egy fél órára bóbiskol el, de ha a nap során megfelelő mennyiségű pihentető alvásban van része, akkor nincs miért aggódni! 

 

4-11 hónapos korban az alvásigény is csökken, ekkor 12-15 óra szunyókálás szükséges a lurkók problémamentes fejlődéséhez. 1-2 éves korban ez az óraszám tovább csökken, hiszen 11-14 óra alvás már tökéletes a tipegők számára. 3-5 éves korra 10-13 óra alvásra van szükségük a gyermekeknek.

 

Ennyi alvásra van szükségük a kicsit nagyobbaknak

 

Az általános iskolás gyermekeknek, vagyis 6 és 13 éves kor között 9-11 óra alvásra is szükségük lehet. A tinédzserek számára a 8-10 óra megfelelő.

 

Wellness hotelünk a pihenés szigete, ahol a gyerkőcök is jókat szunyókálhatnak

 

A nyaralás során, a sok pancsolás, szórakozás és játék közben sem kell lemondania a családnak az elegendő és minőségi alvásról. Wellness hotelünkben minden feltétel adott egy pihentető délutáni szunyókáláshoz, és az éjszakai gyönyörű álmokhoz is. Pontosan tudjuk, hogy a gyerekek kifáradnak az utazásba, az egész napos rohangálásba, ráadásul néhány napra a megszokott környezetből is kiszakadnak. A gyerekzsivaj a szobáinkban elcsendesül, így az egész család átadhatja magát a zavartalan alvásnak!  Foglaljon szobát nálunk, és ismerje meg, milyen az ország egyik legtisztább levegőjű településén, Noszvajon a családi kikapcsolódás!

 Oxigén Hotel ajánlatai
 
Bolondos hetek
99900 Ft
 
Farsangra fel!
67915 Ft
 
Apa a srácokkal
79900 Ft
 
Szülinap anya huncutkáival
79900 Ft
 
Szülinap apa huncutkáival
79900 Ft
 
Kerekecske-gombocska
79900 Ft
 
Varázslatos évszakok
79900 Ft
 
Anya szíve csücske
79900 Ft
 
Több, mint pancsi
79900 Ft
 
Csiri-biri babatorna
79900 Ft
 
Több generációs élménycsomag
 
Téli feltöltődés
69900 Ft
 
Hurrá, nyaralunk!
98900 Ft
 
Majális a Bükkben
109900 Ft
 
Pünkösdölés Noszvajon
129800 Ft
 
Bolondos Húsvét
139900 Ft
 
Március idusa
129000 Ft
 
Téli élmények
79900 Ft
 
Nyári előfoglalási akció
84830 Ft
Beszélgess Páfránnyal!
X